Инфо

26. август 2018.26. авг 2018.
ДС: Агенција за борбу против корупције да испита приходе и токове новца Јоргованке Табаковић

ДС: Агенција за борбу против корупције да испита приходе и токове новца Јоргованке Табаковић

(Бета) - Демократска странка позвала је данас Агенцију за борбу против корупције да испита приходе и токове новца гувернерке Народне банке Србије Јоргованке Табаковић.

ДС је позвала Јоргованку Табаковић да поднесе оставку заједно са, како наводе, "свим члановима многобројне породице на државним јаслама и врати некретнине и новац у буџет, укључујући и три дебеле картице којима бахато маше гладном народу".
У саопштењу ДС се наводи да су Јоргованку Табаковић грађани Србије до сада платили близу 30 милиона динара за функцију гувернера коју обавља шест година.

"Гувернерки смо купили и ар ипо стана у центру Новог Сада, са затезним каматама јер целих 12 година није плаћала рате кредита за стан. Платили смо и камате за доцњу неодговорне гувернерке. Јоргованкину сестру плаћамо као судију, ћерку као директорку РФЗО, зета као дипломату у Риму, сина као руководиоца у Развојном фонду Војводине, другог зета као стечајног управника Развојне банке у стечају", наводе из ДС.

Они је окривљују за незаконите радње, непотизам и бахатост али и нерад напомињући да је Табаковић једина гувернерка у региону која није помогла грађанима задуженим у швајцарцима.

"Док извршитељи избацују породице на улицу, Јоргованка нам држи предавања о економском патриотизму и кроји Закон по којем сви грађани Србије морају користити Дина картице. Обавезу издавања наметнула је и свим банкама, док се по питању кредита у швајцарским францима слепо држала немешања у слободно банкарско тржиште", наводе из ДС.

Како су додали, замисао Дина картице није бољитак грађанима, ни држави, већ "пуњење џепова династији (премијерке Ане) Брнабић, јер премијеркин брат има фирму управо за картице".

Из ДС су у саопштењу кртиковали Јоргованку Табаковић и због куповине стана у Риму за преко двадесет милиона динара


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa