Инфо

31. октобар 2018.31. окт 2018.
Зеленовић: Обавестићу Савет Европе о притисцима власти на опозиционе градове

Зеленовић: Обавестићу Савет Европе о притисцима власти на опозиционе градове

(Бета) -Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да ће 6. новембра у Стразбуру обавестити Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе о "политичком криминалу" који спроводи централна власт у Србији.
Он је агенцији Бета рекао да ће Савету Европе предочити како се у Србији крши Европска повеља о локалној самоуправи кроз непоштовање изборних правила, измену воље грађана на изборима, непостојање критеријума за расподелу новца из републичког буџета и злоупотребу државних институција.
Од 2012. године, од када је СНС на власти, власт је "прекомпонована" у 35 локалних самоуправа, рекао је Зеленовић.
"У Шапцу смо неуспешним и непрекидним насртајима СНС-а изложени више од шест година. Чак је и осуђени ратни злочинац Веселин Шљиванчанин, као активиста СНС-а, покушавао да убеди једног одборника у Скупштини града Шапца да 'промени страну'. Одборници су губили посао, нуђен им је мито, прети им се, трпе притиске, уцене", навео је Зеленовић.
Градоначелник Шапца је навео да је за шест година власти СНС-а, ухапшено 34 председника општине или градоначелника, и до данас није донета ни једна правоснажна осуђујућа пресуда. Циљ је, према Зеленовићевом мишљењу, да се криминализују политички противници и олакша преузимање власти, са изборима или без њих.
"Злоупотреба полиције, БИА, тужилаштва и суда, тужна је политичка свакодневица у Србији којом управљају напредњаци", истакао је Зеленовић.
Први човек Шапца је нагласио да ће Савет Европе известити и о злоупотреби у расподели новца локалним самоуправама из републичког буџета, и о томе како министарства и републичка администрација уопште, коче редовне поступке чиме се централна власт брутално обрачунава са локалним самоуправама у којима је СНС у опозицији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa