Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.
Ковачевић: Ово је борба коју не можемо изгубити

Ковачевић: Ово је борба коју не можемо изгубити

(Бета) - Драмски писац Синиша Ковачевић оценио је данас, на скупу "Један од пет милиона" испред Дома Народне скупштине у Београду, да је у току борба која се не сме и не може изгубити јер је реч о борби за част и образ Србије.

"Подигните заставе. Са тим заставама и са оваквим људима не бојте се ничега. Сада сте добили лекцију из живота, из храбрости, из честитости и неустрашивости. Ако се један други неустрашљивац сада појави и почне да виче на вас, не бојте се. Бежите само ако покуша да буде духовит", рекао је он.

Ковачевић је додао да колективно лудило које је завладало мора да се лечи потребом да се за Србију живи и да свако отаџбини понуди оно најбоље што има.

Бивши припадник Војске Југославије који се 1999. године борио на Кошарама Војкан Младеновић рекао је да је данас одбио да на бину изађе са тробојком у рукама јер он ту заставу увек носи у својим грудима и у срцу.

"Замислите мај 1999. године, почиње борба. Пуцају они, пуцамо ми. Гинемо ми, гину и они, тече крв. Пробајте да замислите јауке и патње младих људи... Е сада замислите један салон намештаја. Свега има, лепог намештаја, завеса и тепиха. И замислите човека који, када теку реке крви низ Јуничке планине, бира тепихе и намештај и све што је потребно за нови стан. Ја сам човек који зна да прашта, али њему ћу рећи: 'Злотворе, све могу да ти опростим, али завесе док су гинули људи ти нећу опростити. Живела слободна и модерна Србија", рекао је Младеновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa