Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ДРАГАН СТАНКОВИЋ, ИНИЦИЈАТИВА СЕЛО - ГРАД

ШТА ЈЕ СА ДРЖАВНИМ СУБВЕНЦИЈАМА?

Иницијатива Село ““ Град послала је писмо Министарству пољопривреде са захтевом да се изјасни да ли ће и када пољопривредницима у Мачви да буду исплаћене субвенције.
Према речима Драгана Станковића, пољопривредног произвођача и градског одборника, држава је престала да исплаћује субвенције 15. фебруара.
- У најтежем положају су сточари у нашем крају, њима се највише дугује. Министарство је донело одлуку да се субвенције за говеда подносе после предаје бикова, а раније је било унапред, а после свега тога престали су да исплаћују своје обавезе ““ истакао је Станковић.
Он је рекао да су сточари у проблему, јер је сада период када треба купити сточну храну, која је сада најјефтинија.
- Према неким информацијама из Пољопривредне стручне службе и Пореске управе, субвенција неће ни бити. Због тога захтевамо од Министарства пољопривреде да нам се обрате и кажу да ли ће бити субвенција и када ће да нам исплате ““ додао је Станковић.
Оваква реакција, како је напоменуо, није политиканство, већ реалан проблем и затражио је од народних посланика СНС из нашег краја да се заузму за решавање проблема око исплате субвенција.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa