Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.

ПОЧИЊЕ НОВ ЦИКЛУС СУБВЕНЦИЈА

Субвенције за инвестиције у пољопривредној производњи, биљној и сточарској су 15. октобра завршене. То се односи на повраћај средстава од 40 процената које субвенционише Министарство пољопривреде. Овим субвенцијама су биле обухваћење биљна и сточарска производња а влада је давала средства за прикључну механизацију, системе за наводњавање, набавку машина за мужу, зидање објеката за смештај животиња, опрему за пчеларство. Како се ради о устаљеним субвенција очекује се и сличан однос државе према пољопривредницима и наредне године.
-Очекујемо да ће држава наставити са истим видом субвенција и у 2017. године, са можда мало бржом исплатом. Ове године чињеница је да су уплате на наменске пољопривредне рачуне мало касниле. Све што се од овог момента, од 1. новембра, буде куповало и инвестирало у биљну и сточарску производњу улази у наредни циклус субвенција. Пољопривредници морају обратити пажњу да приликом пререгистрације газдинстава, од марта месеца наредне године, тачно пријављују сваки вид културе, воћарске или ратарске, пластеничке јер је то битно приликом остваривања субвенција, каже стручни сарадник Дирекције за пољопривреду Владимир Савковић и додаје да су све информације доступне пољопривредницима у тој градској институцији.
Поред наведених субвенција које одређује републичка власт, град Шабац и Дирекција за пољопривреду дају субвенције за копање дубинских бунара, 2.000 динара по телету, субвенције за камате при набавци механизације и животиња, а преузимањем уматичених овнова и стада коза могуће је уматичити већ постојећа стада. Укупно дванаест пројеката реализује се сваке године са циљем побољшања живота на селу али и саме пољопривредне производње.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa