Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ТУЖНА СУДБИНА ПОРОДИЦЕ ТОПАЛОВИЋ

Остало је четворо сирочића

Владану Топаловићу из Липолиста пре непуна три месеца, у 38. години је преминула супруга. Остао је сам са четворо деце, три сина и ћерком. Најмлађе има пет, а најстарије само 12 година. Без посла, земље и икаквих социјалних примања Владан их издржава радећи у надници. Са 60 година живота и 36 година радног стажа недостаје му још пет година до пензије.
- Док сам радио живели смо у Шапцу. Када сам остао без посла вратили смо се у кућу мога оца. Нико више није хтео да ме запосли. Немам социјалну помоћ, а за четворо деце никада ни динара нисмо добили. Да она може да се врати, да ја одмах умрем, јер деци је мајка много потребнија, прича Владан.
Каже да су деца добра, а и добри ђаци. Најмлађе је кренуло у предшколско, а најстарије у шести разред.
Помоћ им је до сада пристизала само од Руже Поповић и “Хуманог срца“. Поред тога што су активисткиње овог удружења долазиле да им распреме трошну кућу, достављају им и једини куван оброк у току дана.
Савет Месне заједнице Липолист жели да помогне, али још увек нису у могућности да испуне своје обећање.
- Владана сам упознао стицајем несрећних околности, јер је ово велико село, а ја живим на другом крају. Радим на грудном одељењу где је Владанова супруга провела своје последње дане, јер је боловала од тешког облика карцинома. Тако сам и сазнао да је четворо деце остало без мајке и да поред тога живе у веома тешким условима, каже Горан Мијаиловић, председник Месне заједнице Липолист.
Према Мијаиловићевим речима, Савет је одлучио да 100.000 динара које село треба да добије на име повраћаја средстава од пореза на имовину одвоји за помоћ Топаловићима. Планирали су да им овим средствима ураде кухињу коју немају у кући. Међутим, Градска управа ова средства још није упутила на рачун Месне заједнице. Својим средствима платили су по две рате за уџбенике деци, за шта Владан није имао новца.
Посредством Савета Месне заједнице за проблем ове породице чуло је Повереништво Српске напредне странке. Представници СНС у понедељак су у Липолист однели пакете са основним животним потрепштинама, мобилни телефон и лаптоп.
- Политика наше странке је да помогнемо обичним људима који имају проблеме. Покушаћемо овом човеку да помогнемо да децу изведе на прави пут. Наставићемо да се на овакав начин односимо и према другим грађанима. Однос градских власти према сиромашним структурама становништва је лош. Ми нисмо против улагања у културу, али сматрамо да велика средства треба издвајати за нова радна места и социјално угрожено становништво ког је много, рекао је повереник СНС Александар Пајић.
Владан каже да га политика не интересује и да нема ни времена за њу, али се изузетно захвалио СНС-у и истакао да им свака помоћ у овим тешким тренуцима много значи. Наводи да ће се деца највише обрадовати мобилном телефону и лаптопу, јер су до сада у кући имали само фиксни телефон, а компјутер је био сан.
Повереништво СНС-а је рекло да ће наставити да помаже Топаловићима, а покушаће да им обезбеде и прикључак за интернет.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa