Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ПРЕДСЕДНИШТВО СПО ПОНИШТИЛО ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ ГРАДСКОГ ОДБОРА

ВУЛЕТИЋ ПОНОВО НА ЧЕЛУ СТРАНКЕ

Председништво Српског покрета обнове, којим је председавао председник странке Вук Драшковић, поништио је изборе за Градски одбор ове странке у Шапцу, вратио руководство странке које је претходило изборима и наложило организовање нових избора за руководство странке у Шапцу.
То практично значи да се поништава избор Драгана Нинковића на место председника ГО СПО, као и одлуке о искључењу Живојина Вулетића и Јасминке Ђоковић из чланства ове странке. Вулетић је, одлуком Председништва странке, поново председник Градског одбора.
У саопштењу ове странке, које је потписао Драшковић, наводи се да је Изборна скупштина Градске организације СПО-а Шабац која је одржана 16. октобра 2016. године није одржана у складу са Статутом и Правилником о организовању Изборне скупштине Општинске, односно Градске организације СПО-а.
- Све одлуке те нелегитимне Изборне скупштине и нестатутарно изабраног Председништва ГО СПО Шабац ништавне су, не производе никакво дејство. Састав Председништва Градске организације СПО-а у Шапцу, као и функција председника Градског одбора, враћају се у пређашње, легитимно, стање пре одржавања нелегитимне Изборне скупштине одржане 16. октобра. Ова одлука је беспоговорна и ступа на снагу дана 16. новембра 2016. ““ наводи се у саопштењу Председништва СПО-а.
У образложењу се додаје да је најгрубља повреда Статута СПО-а, а и моралних норми, почињена тиме што је својство делегата на Изборној скупштини добило и 48 радника ЈКП „Стари град“, чији је директор био Драган Нинковић, кандидат за председника Градског одбора СПО-а, а десетак чланова најближе родбине тих радника, чије је и чланство у СПО-а под знаком питања, такође су промовисани у делегате.
- Овако нешто није се догодило од оснивања СПО-а. Штета нанета угледу СПО-а може се отклонити само одржавањем нове Изборне скупштине, чије ће делегате бирати стварни и неуцењивани чланови СПО-а ““ наводи се у саопштењу.
Важећи и легитимни председник Градског одбора СПО Живојин Вулетић у разговору за „Глас Подриња“ каже да је оваква одлука Председништва странке очекивана и да је велики задатак пред њима.
- Морамо да организујемо изборну скупштину Градског одбора и да обезбедимо непристрасне делегате на које не може да се утиче, као што је био случај са претходном Скупштином када је присуствовао велики број запослених у ЈКП „Стари град“ чији је директор био Драган Нинковић ““ истиче Вулетић.
Према његовим речима, од 180 делегата Изборне скупштине, више од 100, дакле и они који су гласали за Нинковићев избор, потписали су захтев да се поништи та спорна скупштина и одлуке које су на њој усвојене.
- Није тачно да сам потписао одлуке са те скупштине и да сам честитао на победи. Они су на силу ушли у просторије нашег Одбора и одбијају да предају кључеве, печат и страначку документацију. Написали су приговор Извршном одбору који није надлежан, јер је одлуку о поништавању избора донело Председништво странке и њен председник ““ наглашава Вулетић.
Он додаје да ће због тога поднети кривичне пријаве против одговорних, а то су Петар Лончар и Љубан Дамјановић.
- Ово је донело велику штету нашој странци. Уместо да се бавимо важним стварима које су везани за развој Шапца, принуђени смо да говоримо о овоме. Верујем да је ово био покушај да се ослаби владајућа већина у Шапцу и да опозиција махинацијама дође до власти у нашем граду. То се, уосталом, и види у чињеници да одборници СНС-а бране Нинковића ““ закључује Вулетић.
ВЕЛИКА ЧАСТ
Велика је част бити на челу одборничке групе „Шабац је наш“. То је био предлог градоначелника Небојше Зеленовића. И док нисам био шеф одборничке групе, трудио сам се да браним наше ставове и интересе грађана Шапца, као што ћу то да наставим и у наредном периоду ““ истиче Вулетић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa