Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ОБЕЛЕЖИО ШЕСТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

СВЕТИОНИК НАУКЕ

Свечаном академијом „У Теслиној години, у Теслиној улици“ Центар за стручно усавршавање протекле среде обележио шест година постојања и рада. Подсећањем на брилијантне мисли и ставове нашег, а светског Николе Тесле, у чијој улици живи, „дише“ и ради Центар, показао је да не треба заборавити на велике научне умове.
- Специфичан дан за Центар за стручно усавршавање. Наиме, када укуцате на Гуглу шта се дешава 7. децембра видећете да је пре двеста година измерена први пут брзина светлости. Никола Тесла је неко ко се бавио светлошћу. Ми имамо једну сјајну изложбу Школе примењених уметности у граду која се зове „Луча“. Покушали смо да део те изложбе учинимо нашим академијом. Сто седамдесет година је од рођења Николе Тесле. Центар за стручно усавршавање, као и један део Центра који се бави науком, заправо треба да буде простор који промовише наше, а светске научнике ““ рекла је Татјана Марковић Топаловић, в.д. директора Центра за стручно усавршавање.
После обраћања директорке Центра и председика Скупштине града Немање Пајића, присутни су могли сазнати нешто више о Тесли кроз текст Владете Јеротића у коме је психолошки портрет нашег великог научника, али и кроз песме Јована Јовановића Змаја које је Тесла у његово име превео у Америци.
- Драго ми је што је управо ова установа та која је светионик, која треба да сакупља све те људе који размишљају, који су иновативни, који хоће да уче и да шире своје знање. Мислим да треба имати једну установу, као што је ова, где млади могу да дођу да се окупе и где ће Никола Тесла бити узор. Овде смо да подржимо установу у свему томе што ради и да им пожелимо да наставе тако и убудуће ““ изјавио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa