Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ ПОНОВО УСПЕШНИ У ОБЛАСТИ ФОТОГРАФИЈЕ

ПРЕГРШТ НАГРАДА

Када је у питању добра фотографија ученицима школе примењених уметности не понестаје инспирације. И овога пута, заједно са својим наставником-ментором Михаилом Симовићем, свој рад овековечили су наградама.
Тако је на 62. Републичком конкурсу ликовних радова деце и омладине Србије на тему „Геометријски дух“, у категорији најбољих фотографија, Кристина Пантелић, ученица четвртог разреда, освојила другу награду, а ученице трећег и четвртог разреда, Ивана Круљ и Ин Ху трећу. Специјална похвала за педагошки рад од стране жирија припала је проф. Михаилу Симовићу. Свечано отварање изложбе и уручивање награда биће 17. децембра 2016. године у Покрајинском заводу за заштиту природе у Новом Саду.
Ивани Круљ припала је и трећа награда на „Конкурсу за избор најбоље фотографије Шабац 2016“, који је под покровитељством Фото савеза Србије расписао град Шабац, уз стручну и техничку помоћ Шабачке фотографске задруге. Ружица Ристивојевић, ученица другог разреда, на истом овом конкурсу је похваљена. Успех самим тим већи пошто су њихови радови на тему „Шабац, Шапчани... људи, догађаји, архитектура...“, изабрани у категорији са професионалним фотографима.
На фото-конкурсу на тему „Путовање возом: лица, предели, хоризонти“, који је расписао „РЗД Интернатионал“ из Русије, у сарадњи са православним дечјим часописом „Светосавско звонце“ и српским одељењем Међународног јавног фонда јединства православних народа, у категорији од 16 до 19 година, прву награду освојио је Петар Јовановић, ученик ИИ4, трећу Кристина Пантелић, ученица ИВ1, а похваљене су и фотографија Иване Круљ, ученице ИИИ1 и још једна фотографија Петра Јовановића.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa