Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА ДОБИЛИ РИВАЛА У ПОЛУФИНАЛУ КУПА

ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ ЗА НОВУ СЛАВУ

Жребом у просторијама Ватерполо савеза Србије одлучено је да се у другој полуфиналној утакмици финалног турнира Купа Србије састану ривали и спортски пријатељи, учесници А2 Регионалне лиге, „Шабац“ и „Ц. Звезда“. Дуел је на програму у уторак од 20 сати
Ватерполисти актуелног вицешампиона Србије амбициозно су ушли у ову сезону. Не крију Београђани жељу да освоје дуплу круну, али да их спрече у тој намери, бар што се најмасовнијег такмичења тиче, све ће учинити шабачки „делфини“. Победом у Ваљеву ВК „Шабац“ је изборио место на Ф4 и остварио највећи успех у историји наступа у Купу, али не желе да стану сада, када их само корак дели од славе. Звезда је славила у првом колу Регионалне А2 лиге, али је дуел решен у самој завршници и иако су „црвено ““ бели“ заслужено однели три бода, нису доминирали у базену. Тријумф у Нишу предстојеће среде биће најбољи реванш. У другом полуфиналу састају се „Партизан“ и „Војводина“.
- Звезда је направила одличан тим овог лета и немају случајно високе амбиције. Свакако су фаворити у овој утакмици. Већина, после жреба, очекује нови „вечити дерби“ у финалу. Ипак, питамо се и ми и „Војводина“. Наступ на финалном турниру јесте нешто ново за већину наших ватерполиста, али наш задатак је да елан и самопоуздање, као и растерећеност притиска, пренесемо у базен, намучимо „црвено ““ беле“, а сваку прилику за победу искористимо. Путујемо у Ниш са жељом да остваримо још један велики успех ““ истиче првотимац Никола Цар.
Жреб је и у претходној Куп сезони спојио Шапчане и Београђане. Сјајан четвртфинални окршај на Градском базену у Шапцу, „Црвена Звезда“ решила је у своју корист тек после бољег извођења петераца.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa