Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
У ГРАДСКОЈ КУЋИ УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ ИЗ ГРЧКЕ

ДУША И СРЦЕ У ШАПЦУ

Значајан јубилеј и договор о даљој сарадњи између Шапца и Агростолија у Кефалонији били су повод сусрета представника побратимљених градова прошлог петка
Од потписивања Повеље о братимљењу 1995. године између Шапца и грчког града Агростолија у Кефалонији прошло је више од две деценије. Тим поводом грчка делегација на челу са Виктором Рухотасом, почасним конзулом Србије у Грчкој, посетила је прошлог петка наш град.
- Једна лепа сарадња која дуго траје. Када видите почасног конзула и његов дух схватите зашто су Чивијаши и људи из Кефалоније блиски, зашто смо се побратимили. Ми нисмо успели да прославимо на достојанствен начин двадесет година братимљења због ситуације око поплава у то време у нашој земљи, али сигурно је сада начин да обележимо то тако што ће једна улица у Аргостолију понети име града Шапца, а једна улица у Шапцу Аргостолија, тако да ћемо на тај начин обележити. Али увек када се сретнемо имамо шта да кажемо, да се поздравимо, да се видимо. То јесте братски град и они су овде као домаћини. Настављамо сарадњу и оно што хоћемо да поспешимо јесте да што више наше деце иде тамо као што је то некада раније било и да ту конекцију дигнемо на виши ниво као што је некада било ““ рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града.
Иако је у Србију дошао службено ради састанака у Министарству иностраних послова Србије и Министарству унутрашњих послова Србије, по речима Виктора Рухотаса Шабац је ипак био прво место које је морао да посети.
- Да ли бих могао да дођем у Србију, а да не дођем одмах у Шабац. Да ли би то могло да се деси? Не би могло никако. Могу вам рећи да су све ове године биле пример за све градове у Грчкој и Србији. Реализовали смо све што смо планирали и са српске и са грчке стране. Нису нам требали нити посебни имејлови, нити посебне дознаке, нити печат. Све смо завршавали преко телефона. Тога има, тога је било и тако ће бити између Агростолија и Шапца. Право братимљење, прави братски односи. Кад долазим у Шабац знате ли шта кажем свима? Где си друже, брате. Где то има? Нема то нигде. Душа и срце ми је у Шапцу ““ изјавио је Рухотас.
У договору о даљој сарадњи учествовале су и Марија Склавунаги, секретар Трговачког друштва Кефалоније, и Елена Григуропуло, шеф полиције на острву Кефалонија. Пријему су присуствовали и представници КУД „Абрашевић“, домаћини гостима из Грчке.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa