Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОЛОНТЕРА

СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ

Канцеларија за младе града Шапца у сарадњи са средњим школама и председницима ђачких парламената обележила је Међународни дан волонтера организовањем хуманитарне акције прикупљања средстава за суграђанку Ану Поповић која се лечи од тумора Ењинг-сарцом. Тако су се протеклог понедељка у просторијама Канцеларије за младе у Културном центру могли купити обележивачи, разгледнице и слике.
- Како су хуманост, солидарност и саосећајност основни елементи волонтеризма првенствени циљ ове акције јесте да помогнемо Ани, али и да промовишемо вредности које нас чине бољим и квалитетнијим људима. Овом приликом захвалила бих се свима који су дошли да нас подрже јер су својим малим гестом показали колико вредимо као људи и да наше мало неком може бити све ““ рекла је Наташа Лазовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца.
Канцеларија за младе града Шапца за сада окупља преко сто волонтера, али свакодневно долазе нови млади људи.
- Сваки месец имамо по неколико нових волонтера. Пошто је активиран и сајт добијамо пријаве и електронским путем. Канцеларија је увек отворена за младе, нове и креативне људе.
За наредну годину Канцеларија за младе града Шапца планира четири већа пројекта. Сваке среде деца, узраста од петог до осмог разреда, моћи ће да похађају књижевну радионицу „Књигожвакаоницу“ и то у термину од 17.30 до 18.30. У плану су и предавања и трибине са различитим тематикама у наредном периоду.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa