Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ БАЛЕТСКИХ СТУДИЈА СРБИЈЕ

ВИШЕ ОД ИГРЕ

Такмичење Балетских студија Србије одржано је у недељу, 4. децембра у Шабачком позоришту. Домаћин ове традиционалне манифестације био је „Центар за игру“ из Шапца на челу са Љубишом Николићем. Балетски играчи су се такмичили у старосним и такмичарским категоријама и играчким стиловима. Жири у саставу: председница Славица Штрљић, секретар Удружења балетских уметника Србије (балерина „Театра Т“ у пензији), Габријела Тегљаши, председница Удружења балетских уметника Војводине (балерина Српског народног позоришта у пензији) и Биљана Кнежевић, балерина, солиста „Театра Т“ одлучивале су о најбољима међу најбољима.
Када су у питању шабачке такмичарке разлога за славље је било на претек. Прва награда узраста мини, у такмичарској категорији група у модерном балету за кореографију „Сат“, припала је „Центру за игру Шабац“. Такође, прва награда додељена је„Центру за игру Шабац“, узраста мини у такмичарској категорији формација у модерном балету за кореографију „Кинеска игра“. Прве награде, у катеорији деца и јуниори, додељене су Шапчанкама Анастасији Гајић, узраста деца, у класичном балету за кореографију „Варијација виле Мрвице“ и Анастасији Перић, узраста деца у класичном балету за кореографију „Обавезна варијација“. Прве награде припале су чланицама „Центра за игру Шабац“, Диани, Зорани и Анастасији, узраста деца у класичном балету за кореографију „Крцко Орашчић“, као и шабачким балеринама узраста деца у класичном балету за кореографију „Пицикато полка“.
У Категорији јуниора најбоље су биле Шапчанке Катарина Пајић са соло тачком „Варијација Рајмонда“ у класичном балету, Александра Симић са соло тачком „Варијација Сванилде“ први чин, Јана Јелесић са соло тачком „Дама у црном“ у модерном балету, које су, такође освојиле прве награде.
Специјална награда жирија за најбоље извођење кореографије (интерпретацију) припала је Катарини Пајић, а за најталентованијег играча Александри Симић из „Центра за игру Шабац“.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa