Инфо

2. децембар 2010.2. дец 2010.
У ШАПЦУ ОДРЖАНА ОСМА КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

ПРОМОЦИЈА НОВЕ ПОЛИТИКЕ

Осма конференција СПС Шабац, одржана у склопу припреме Конгреса ове партије, подржала је конгресна документа - нови Програм и Статут СПС и једногласно изабрала 33 делегата за Конгрес. Учесницима Конференције о политичким циљевима СПС у наредним годинама говорио Зоран Бортић, члан Председништва СПС, председник шабачких социјалиста и народни посланик. У раду Конференције учествовао и Милутин Мркоњић, потпредседник СПС и министар за инфраструктуру у републичкој Влади. Мркоњић сврстао шабачку ор&#
У недељу, 28. новембра у Шапцу је одржана Осма конференција Социјалистичке партије Србије. У препуној сали Градског одбора СПС, пред око 200 чланова Конференције и гостију, представљена су нова документа Социјалистичке партије, која ће социјалисти усвојити на свом Осмом конгресу, у децембру ове године.
О овим документима - новом Програму и Статуту - учесницима Конференције говорио је Зоран Бортић, члан Председништва СПС, председник Градског одбора СПС Шабац и народни посланик. Анализирајући протекли четворогодишњи период од последњег Конгреса до данас, Бортић је истакао да је Социјалистичка партија Србије водила разумну и рационалну политику, да је ухватила корак са временом и да је потврдила своју дубоку укорењеност у народу и своју државотворност.
Захваљујући таквој политици, СПС је потврдила и своју историјску визију после парламентарних избора 2008. године, када је председник СПС, Ивица Дачић, потписао коалициони споразум са Демократском странком. Овај споразум је био основа за формирање коалиционе Владе републике Србије, која је Србију увела у процес стабилног и демократског развоја и приближила је европским интеграцијама. Али није само о томе реч - споразум између Социјалистичке партије Србије и Демократске странке отворио је једну нову страницу српске политичке историје, која је омогућила политичку сарадњу и квалитетне процесе у интересу Србије и њених грађана и оним политичким странкама које су до јуче биле љути политички противници и које су током протеклих деценија трошиле огромну политичку енергију на међусобно оптуживање и одбацивање.
По Бортићевим речима, данас је, захваљујући новој политици Социјалистичке партије Србије, створена потпуно нова клима за политичку сарадњу на политичкој сцени Србије. Та сарадња је дала видне резултате кроз рад коалиционе Владе, Народне Скупштине и других институција система.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa