2. decembar 2010.2. dec 2010.
U ŠAPCU ODRŽANA OSMA KONFERENCIJA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE

PROMOCIJA NOVE POLITIKE

Osma konferencija SPS Šabac, održana u sklopu pripreme Kongresa ove partije, podržala je kongresna dokumenta - novi Program i Statut SPS i jednoglasno izabrala 33 delegata za Kongres. Učesnicima Konferencije o političkim ciljevima SPS u narednim godinama govorio Zoran Bortić, član Predsedništva SPS, predsednik šabačkih socijalista i narodni poslanik. U radu Konferencije učestvovao i Milutin Mrkonjić, potpredsednik SPS i ministar za infrastrukturu u republičkoj Vladi. Mrkonjić svrstao šabačku or&#
U nedelju, 28. novembra u Šapcu je održana Osma konferencija Socijalističke partije Srbije. U prepunoj sali Gradskog odbora SPS, pred oko 200 članova Konferencije i gostiju, predstavljena su nova dokumenta Socijalističke partije, koja će socijalisti usvojiti na svom Osmom kongresu, u decembru ove godine.
O ovim dokumentima - novom Programu i Statutu - učesnicima Konferencije govorio je Zoran Bortić, član Predsedništva SPS, predsednik Gradskog odbora SPS Šabac i narodni poslanik. Analizirajući protekli četvorogodišnji period od poslednjeg Kongresa do danas, Bortić je istakao da je Socijalistička partija Srbije vodila razumnu i racionalnu politiku, da je uhvatila korak sa vremenom i da je potvrdila svoju duboku ukorenjenost u narodu i svoju državotvornost.
Zahvaljujući takvoj politici, SPS je potvrdila i svoju istorijsku viziju posle parlamentarnih izbora 2008. godine, kada je predsednik SPS, Ivica Dačić, potpisao koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom. Ovaj sporazum je bio osnova za formiranje koalicione Vlade republike Srbije, koja je Srbiju uvela u proces stabilnog i demokratskog razvoja i približila je evropskim integracijama. Ali nije samo o tome reč - sporazum između Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke otvorio je jednu novu stranicu srpske političke istorije, koja je omogućila političku saradnju i kvalitetne procese u interesu Srbije i njenih građana i onim političkim strankama koje su do juče bile ljuti politički protivnici i koje su tokom proteklih decenija trošile ogromnu političku energiju na međusobno optuživanje i odbacivanje.
Po Bortićevim rečima, danas je, zahvaljujući novoj politici Socijalističke partije Srbije, stvorena potpuno nova klima za političku saradnju na političkoj sceni Srbije. Ta saradnja je dala vidne rezultate kroz rad koalicione Vlade, Narodne Skupštine i drugih institucija sistema.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa