Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
ИТАЛИЈАНСКИ ИНВЕСТИТОР ОТВАРА 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

СЕДИШТА ИЗ ШАПЦА ЗА ПОРШЕ, BMW И ЈАГУАР

Компанија “Пасубио” бави се производњом кожних ентеријера за ауто-индустрију. Ове године запослиће 200, махом, жена, а у наредне три године још 300. Обишли смо сва могућа места и постројења која су у Србији била у понуди, а Шабац највише одговара нашим потребама, каже власник компаније Лука Прето
Кожни ентеријери луксузних аутомобила од јуна ће излазити из фабрике у Шапцу. Уговор о куповини хале за производњу у понедељак је оверен код нотара. Италијанска фирма “Пасубио” купила је производни погон у Мишару од, такође италијанске фирме “Алијанс ван тобако”, и преузела све њене раднике. Ове године запослиће 200, махом, жена, а у наредне три године још 300.
Компанија “Пасубио” бави се производњом кожних ентеријера за ауто-индустрију. Лидери су у производњи ентеријера за возила високе класе. Главни клијент им је Порше, а поред њих раде и за Јагуар, Бентли, Ламборгини, БМЊ, Ренџ ровер. Прва производња у Шапцу радиће се за Јагуар, а од наредне године почиње производња за Порше и БМЊ.
Власник “Пасубиа”, Лука Прето, истакао је да би због рокова за које су везани уговорима са својим клијентима, производња морала да почне пре јуна. Због тога се нада да ће имати подршку локалне самоуправе, да би што пре добили потребне дозволе.
-Делатност којом се бавимо нема лош утицај на животну средину, јер радимо само сечење и шивење делова за прављење кожних ентеријера. Производњу смо до сада имали само у Италији, а сада ће део производње бити пребачен у Шабац. Све што у будућности планирамо од нових производа радиће се овде. Обишли смо сва могућа места и постројења која су у Србији била у понуди, а Шабац највише одговара нашим потребама, како због саме хале тако и због логистичких разлога, навео је Прето.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да ће Град учинити све да италијански инвеститор добије дозволе за почетак рада у најкраћим роковима. Каже да се на овај начин шаље добра порука и другим италијанским инвеститорима и да су челници “Пасубиа” најавили да ће већ у наредним данима Шабац бити тема њихових разговора са партнерима.
-Ми смо са овом компанијом преговарали више од пола године. Бирали су одговарајућу локацију и праву локалну самоуправу. Драго ми је што су изабрали Шабац и то није случајно. Имали смо опцију браунфилда и гринфилда. Гринфилд је подразумевао да купе земљу у Индустријској зони и зидају нову фабрику. Међутим, они имају рокове и обавезе из уговора и за кратко време морају да почну производњу. Очекујемо да у нередних месец дана поставе машине и да крене производња, рекао је градоначелник.
“Пасубио” је купио 4 хектара земље и 5.000 метара квадратних производне хале. Уколико све буде текло по плану, италијански инвеститор планира да у наредне две године дуплира обим посла. Ангажоваће углавном жене које умеју да секу и шију кожу.
Посао за 3.000 Шапчана
-Настављамо да испуњавамо обећања која смо дали да ће у Шапцу заиста свако добити прилику да ради. Шабац је добро место за инвестиције. После Јазакија ово је још једна велика и важна инвестиција. Уз ове две велике компаније и још 11 фирми у Индустријској зони, доћи ће још један инвеститор следеће недеље и то ће бити близу 3.000 нових радних места за наше суграђане, рекао је Небојша Зеленовић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa