Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
У ГРАДСКОЈ КУЋИ УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА НА 39. ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ИЗ ФИЗИКЕ

ПОДРЖАТИ УЧЕНИКЕ И ПРОФЕСОРЕ

Немања Пајић, председник Скупштине града, Горан Стојићевић, помоћник градоначелника за образовање, Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности, протеклог уторка, захвалили се ученицима, њиховим професорима на постигнутим успесима, као и запосленима у ОШ „Николај Велимировић“ на одличној организацији
За најбоље међу најбољима на 39. Државном такмичењу из физике протеклог уторка председник Скупштине града Немања Пајић уприличио је пријем у Градској кући. Том приликом изражено је задовољство постигнутим успехом.
- Изузетна је част што се једно овакво такмичење, Државно првенство у физици, одржало управо у нашем граду. Хоћу да изразим задовољство и захвалност свима онима који су организовали ово првенство. Све почиње и завршава се децом. Управо успеси деце препоручили су нас као град да будемо домаћини једног оваквог такмичења. Наравно, оно што је још веће задовољство да након једног оваквог такмичења имамо двадесет три награђена ученика из нашег града. Оно што је тек посебно и на понос је да смо ми најуспешнији после Математичке гимназије у Београду што само по себи има једно велико значење. Нама остаје само да подржавамо професоре, наше ученике и да им обезбедимо услове. Деца су сама по себи добра и ја знам и очекујем од њих да се и убудуће радујемо њиховим успесима – рекао је Пајић.
Организатор ОШ „Николај Велимировић“ и Град као покровитељ добили су највише оцене стручне јавности и учесника.
- Уз част је дошла и огромна обавеза да угостимо децу, наставнике, њихове родитеље из седамдесет осам градова и општина наше земље. Поучени претходним искуствима, као и искуствима колега са такмичења из других градова, успели смо да уз помоћ Града обавимо то на најбољи могући начин. Оно што мене, као неког на челу школе, чини изузетно поносном јесу људи са којима радим јер смо ми сви тог дана били као један тим. Свакодневно нам стижу похвале и од колега који предају друге предмете јер су им њихови физичари причали како је то било у Шапцу и ОШ „Николај Велимировић“ – истакла је директорка Весна Живановић.
Они најзаслужнији за част која је припала Граду, школи у организовању једног од најбројнијих такмичења, својим знањем показали су да и у наредном периоду овај град може рачунати на њих.
- У суштини такмичење није било тешко јер сам пуно радио и припремао се. Свидео ми се концепт такмичења у коме се рад исплати. Ако се доста ради постићи ће се резултати. Увек међу последњима предам рад. Глупо ми је да предам међу првима, а и може да се деси да погрешим. Ако предам међу последњима онда знам да сам искористио све тренутке – нагласио је Душан Бегуш, ученик седмог разреда ОШ „Николај Велимировић“, који је освојио прво место и то са максималних сто поена.
Ни за његовог вршњака Андреја Шестића, ученика ВИИ4 ОШ „Мајур“ из Мајура, такмичење није представљало неки већи напор.
- Било је и тешких и лаких задатака. Управо такви да се мало помучимо, трудимо и боримо да их решимо. Са припремама сам почео практично од средине школске године, а интензивно две седмице пред такмичење – изјавио је Андреј који је са освојених деведесет четири поена заузео прво место.
Окупљенима у Градској кући обратили су се и Горан Стојићевић, помоћник градоначелника за образовање и Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa