Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

РОМЕО И ЈУЛКА ЗА РАНИСАВА

Прошлог четвртка пред пуном позоришном салом драмска секција Економско-трговинске школе извела хуманитарну представу. Све улазнице су распродате а приход од њих иде у хуманитарни фонд „Хумано срце Шапца“ за изградњу куће Ранисаву Рафаиловићу
„Ромео и Јулка“ је пародија на Шекспирову трагедију „Ромео и Јулија“. Смештена у данашње време, када су млади преокупирани фејсбуком, мобилним телефонима и игрицама, Ђорђе Мраовић, писац текста и главни глумац, показао нам је да је љубав иста само време другачије. На веома духовит начин, Ромео је приказан као симпатичан „буцко“ коме је храна непрестано у мислима па чак и кад се заљуби, док је Јулка, прелепа плавуша, изгубљена у неком свом свету али којој се управо тај „буцко“ свидео.
Ова пародија доживела је велики успех, самим тим што су све улазнице распродате, али и због публике која је уживела у представи од почетка до краја не скривајући своје задовољство иако је већина присутних већ имала прилику да види ову представу.
Јелена Матић, проф. српског језика и књижевности, истакла је да је у питању пројекат едукације младих кроз забаву. У највећем броју су обухваћени ученици из два одељења којима она предаје, ИИИ7 и ИВ4, са још неколико ученика са којима су заокружили пројекат. Тако замишљен пројекат прерастао је у хуманитарну акцију која је први пут одиграна у позоришту у хуманитарне сврхе за бригу о деци заосталој у развоју. На томе се није завршило. Глумци су после тога ишли у школу и дружили се са децом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa