Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
ПРИЧА О НАМА
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ 23. МАЈА
ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „РУБИШТЕ“

ПРИЧА О НАМА

„Чини ми се, а мене искуство у томе никад није преварило, да смо на прагу једног позоришног догађаја који ће продрмати не Шабац него целу Србију“, поручује директор Зоран Карајић
Замислите једно изоловано место на југу Србије. Место у коме нема емпатије, морала, никаквих породичних вредности. Томе придодајте ансамбл Шабачког позоришта потпомогнут колегама Александром Плесконић, Милицом Јаневски и Сашом Торлаковићем под редитељским руководством Кокана Младеновића и добићете, како је истакао и директор Шабачког позоришта Зоран Карајић, позоршни догађај који ће „продрмати не Шабац него целу Србију“.
- Знао сам да када дође Кокан Младеновић да ће у Шабачком позоришту настати опсадно стање. Због његових обавеза, за веома кратко време, урадили смо представу „Рубиште“. Како је премијера заказана за 23. мај сваки дан смо на пробама од десет сати ујутро до касно у ноћ. Због тога смо морали, у овом периоду да скинемо све представе које су биле на репертоару – рекао је директор Карајић и један од актера представе настале по тексту Нинослава Ђорђевића, глумца Народног позоришта из Сомбора.
На основу до сада одрађеног Карајић је уверен да ће се представа играти и ван граница наше земље.
- Чини ми се, а мене искуство у томе никад није преварило, да смо на прагу једног позоришног догађаја који ће продрмати не Шабац него целу Србију. Представа је доста тешка. И сам назив упућује на неку ивицу, неки руб, животни, егзистенцијални. Заиста песимистичан поглед на нас. На пробама се и плаче тако да се и прекидају због вишка емоција. Свима нам је тешко али сам сигуран да ћемо 23. маја да изађемо са нечим што ће бити бум у Србији – поручује Карајић.
Како је и сам редитељ Младеновић истакао биће то „веома модерна представа на једну традиционалну причу“ за чију сценографију је задужена Весна Поповић, а за костиме Маја Мирковић. И све то уз повратак јужњачког дијалекта на позоришну сцену.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa