Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
БОРБА СА ГРАНИЦАМА И КИШОМ
НА ПУТУ ЗА МОНГОЛИЈУ 1

БОРБА СА ГРАНИЦАМА И КИШОМ

Поход шабачких бајкера на Монголију почео је у прошли четвртак. Хиљаде километара већ су иза њих, а највећи проблем за сада праве дуга чекања на граници и киша која их је стигла у Русији. “Глас Подриња” ексклузивно преноси детаље прве седмице пута ка земљи Џингис Кана.
Моторе Николе Кацина, Дејана Исаковића и Владе Новотног успешно прати Џип пајеро у ком су Стева Ивановић и Миладин Антонић Маки. Већ првог дана пута су стигли у Украјину, после двочасовног задржавања на мађарско–украјинској граници.
-Пут у Украјини подсећа на Ибарску магистралу на којој сви возе преко 130, а притом су пијани и блесави. Дешавало се и да су се утркивали са нама, каже Никола Кацин.
Мање компликације настале су на граници Русије, где су се задржали чак шест сати и то због бирократије. Било је питање да ли ће моћи и приколица да уђе у Русију или ће морати да је оставе у Украјини, али је тај проблем на крају успешно решен.
-Остали дани протекли су у целодневној вожњи. Пролазак кроз Кијев, обилазница око Москве и велика гужва су нам “појели” доста времена и енергије. Тренутно је у току асфалтирање обилазног пута трећег прстена око Москве и због тога се стварају гужве. Били смо срећни што нам време иде на руку, међутим, у понедељак су се променили временски услови. Од Подмосковља до Казања смо цео дан возили под јаком кишом, наводи Никола.
Због кише су морали да праве чешће паузе, а представља им и велико психичко оптерећење. Стигли су у Казањ у понедељак у вечерњим сатима и сместили се у хотел. Уторак је био дан за одмор.
-Променили смо гуме на моторима, а Стева и Маки су прегледали џип. Многи су се чудили како ће џип да нас стиже. Они иду брзином око 100 километара на сат, а ми на мотоциклима између 100 и 150. Крећемо ујутру у исто време и џип нас углавном стиже са највише 10 минута закашњења. Међутим, дешава се и да ми јуримо за њима, због тога што они имају већу аутономију. Не морају као ми често да стају да би сипали гориво и одморили, објашњава Никола.
Уколико све буде по плану, екипа би сутра требало да уђе у Казахстан, а први циљ је главни град ове државе, Астана. Детаље пута можете пратити у Фејсбук групи “Мото Монголиа 2017”.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa