Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
ПРВИ ТУРНИР У МИНИ ФУДБАЛУ

НОВИ ФУДБАЛ

Прво је стандардизован велики фудбал достигао статус најважније споредне ствари на свету, уследила је дворанска верзија сјајног спорта, потом футсал, паралелно са беацх соццером. Однедавно постоји и МИНИ ФУДБАЛ
За оне којима фудбал није најомиљенији спорт, свака верзија је слична, но пасионирани љубитељи, тренери, а посебно играчи увек ће најпре уочавати разлике. Мини фудбал сличан је футсалу, сличан, али са немалим специфичностима. Пет играча плус голман (један више фудбалер у пољу у односу на футсал) вештину и знање демонстрираће на терену димензија 50 пута 30 метара. Уместо паркета или специјализоване подлоге, утакмице се играју на вештачкој трави, под отвореним небом, а циљ је гол висок 2, а дугачак 5 метара. Полувреме траје 15 минута, уз ограничен број прекршаја на пет. Сваки наредни је казнени ударац. Током викенда завршено је и Европско првенство у Чешкој које организује Европска мини фудбал федерација. Нови шампион је репрезентација Русије, у финалу је победила Чешку. Репрезентација Србије наступ је завршила у осмини финала поразом од Румуна 4:1. Од јуче, спорт могу упознати и Шапчани на теренима СЦ “Феникс”.
- Први “Видовдански турнир” траје 7 дана, мечеви су у вечерњим сатима, под рефлекторима, имамо и госте из иностранства. Од скоро се игра у Србији мини фудбал, а ово је прво такмичење у западној Србији. Добили смо и подршку Српске асоцијације малог фудбала – истиче Драган Љуштина тренер ОФК „Шапца“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa