Инфо

30. децембар 2010.30. дец 2010.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗАХТЕВА ШТЕДЊУ

Усвајањем буџета за 2011. годину у висини од 351 милион динара, што је за преко четири одсто више него лане, од свих корисника тражи максималну штедњу. Нова средства од Републике, до краја 2010. године, треба да поправе буџетске прилике
На седници Скупштине општине Богатић, 23. по реду, одржаној прошлог петка, најважнији је усвојени предлог одлуке о буџету за 2011. годину. Он је планиран у висини од 351 милион динара, што је за 4,8 одсто више него лане. Како је истакла Оливера Маштраповић, стручњак за финансије очекивани приходи усаглашени су са расходима, а она очекује и изузетно добру реализацију буџета од око 93 одсто. До краја 2010. године треба да стигне нова тражња, трансферних средстава из Републике, што ће надају се, знатно поправити буџетске прилике. Али без обзира на то свим корисницима се препоручује максимална штедња, имајући у виду светску економску кризу домаће прилике у привреди.
Представници опозиције ставили су примедбе на мањак средстава планираних за школство и по мишљењу Александра Вуловића, неравномеран распоред. Поредио је висину средстава планираних за школу у Бадовинцима, где ради и Дубљу. Тражено је и више субвенција за пољопривреду будући да је Мачва, пољопривредни крај.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa