Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
ЗАПОШЉАВАЊЕ БЕЗ ОДОБРЕЊА ВЛАДЕ
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ЗАПОШЉАВАЊЕ БЕЗ ОДОБРЕЊА ВЛАДЕ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у петак конференцију за медије на којој је главна тема био допис добијен од Министарства државне управе и локалне самоуправе. Како стоји у овом допису начелнику Градске управе предложено је 10 мера ради уклањања утврђених неправилности.
Повереник СНС за Шабац Бобан Бирманчевић подсетио је да је без одобрења Комисије Владе Републике Србије забрањено запошљавање у јавним и државним предузећима, као и у градским и општинским управама. Према његовим речима, у Шапцу су људи запошљавани без тог одобрења. “Начелнику Градске управе је предложено 10 мера ради отклањања утврђених неправилности, док је жалбеној комисији града Шапца достављен предлог да по основу службеног надзора, откаже радни однос и поништи незаконита коначна решења начелника Градске управе за укупно 10 незаконито запослених лица”, наведено је у допису.
-Ово је само почетак контроле која ће уследити у наредном периоду. Током претходне две године запошљено је стотинак људи без одобрења. Очекујемо да у наредном периоду Управни инспекторат надлежног Министарства евидентира све који су почели да раде без одобрења, чиме је извршена злоупотреба власти, рекао је Бирманчевић.
Бобан Бирманчевић је дан раније положио заклетву у Народној скупштини и тако постао нови посланик СНС. Конференцију је искористио да се захвали грађанима који су гласали и истакао је да ће учинити све што је у његовој моћи да помогне и грађанима Шапца, али и свим другим који му се буду обратили.
Такође, на конференцији је представљен и нови в.д. директора Опште болнице Шабац, др Слободан Поповић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa