Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
МАЧВА У ВАЖНОМ МЕЧУ ДОЧЕКУЈЕ БОРАЦ

ЧАЧАНИ ПРАВА МЕРА

Гостовање на Маракани је лепа успомена, посебан доживљај, али да би се и наредне сезоне носио дрес Мачве на стадиону “Рајко Митић” и стадиону ФК “Партизан” неопходно је побеђивати ривале попут “Борца”, госта у Поцерској ове суботе
Пре старта сезоне “Борац”, “Бачка” и “Радник” проглашени су екипама које ће се, уз новајлије “Мачву” и “Земун” борти за опстанак у Супер лиги. После 13 кола прогнозе су се показале, у одређеној мери тачне. Сурдуличани су нешто бољи, а непожељној групи припадају “Јавор” и “Рад”. У тој ситуацији јасно је колико је важно да Шапчани савладају Чачане ове суботе и поново сезону усмере у мирне токове.
“Борац” је најдуже од свих чекао на прве бодове, а потом и победу у лиги, но последња кола показују да се тим консолидовао и не жели тако лако да призна пораз и одлазак у нижи ранг. Јесу последњи са 7 бодова, но тријумфи против директних ривала могу их, постепено, водити ван опасне зоне. Сваки пораз може бити кобан и сигурно да неће бити калкулација с њихове стране, нарочито после пораза претходног викенда од Бачке. Међу играчима се истичу голман Бајевић, односно Зоћевић и Лима Круз.
“Борац” је истина Мачве, а о утакмици на стадиону “Рајко Митић” нема се шта битно рећи. Лидер на табели је много квалитетнији ривал, четири пута је погађао гол Филиповића, уз неискоришћен једанаестерац. Не може се проценити колико је процентуално снаге уложио “црвено – бели” тим, али радости велике после голова није било. Покушала је Мачва да припрети на почетку и нешто касније, но стиче се утисак да је било превише пасова у назад и да је у неколико наврата пропуштена прилика да се шутира и тако угрози Борјан. Сада треба осигурати да се гостује на истом месту и у следећем шампионату.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa