Инфо

23. јул 2009.23. јул 2009.
ТУРБО НОЋ

ШТО ТИ НЕ СПАВАШ

У прошлом броју ,,Гласа Подриња“, читали смо како омладина нашег града ,,ужива“ у ноћном животу. Нисмо склони искључиво критичком ставу, али прилика за нову причу је тако добра, да је штета пропустити
Док летња ноћ, између четвртка и петка гуши врелином, радни народ покушава да спава, како би од раног јутра био спреман за пословне обавезе. Већина људи, у два часа по поноћи, то и ради, али има и нервозних бесаничара попут мене.
Укључи ““ искључи климу, изађи на терасу, направи промају... Зашто ли ја не спавам, док цео Јелин блок спава ко заклан? Сетих се сликовите изреке у српском језику, заклан, а спава. Само комша у пекари и ја будни, па бар да се дружимо (имала бих гратис доручак), овако ништа, он меси бурек, а ја гледам у звездано небо. И баш када сам помислила, уживаћу у тишини ноћи, огласи се комшијина клима. Цак, цак, цак, директни атак на мозак. Недуго потом, започе бучна конверзација градских паса (минђушара) и умиљатих љубимаца из оближњих дворишта. Лепоту ноћног мира у градској четврти, прекида група шабачких омладинаца. Не желим да коментаришем њихов начин забаве, јер се може догодити да ме окарактеришете као баксуза из старосне категорије млађих корњача, па ћу зато пренети само оно што сам видела и чула.
Вратимо се омладинцима. Низ дугу улицу, креће се аутомобил, препун разбијача сна. Уз шкрипу гума, правећи осмице по путу, весело друштво ужива, до даске, у новокомпонованој арији. Кроз прозор излеће флаша и разбија се на асфалту. Необуздан смех, шкрипа кочницама, и готово, одоше. Шта би, гледам и не разумем о чему се ради.
,,Ууу, ајмо братеее, ајмо турбооо!“ Следећи налет. ,,Пева“ дечко колико га грло носи. Скаче и удара ногом у држач за бицикле испред оближње продавнице.
Поново тишина. Комша из пекаре је направио и бурек са месом (осећам по мирису, уби) кад одједном, нова акција. Омладинац, искрено речено није бучан, али призор је веома упечатљив. Опет је реч о осмицама, али пешачким. Истина, труди се да држи средину пута, пратећи белу линију, али му то не полази за ногом. Ако му у сусрет наиђе онај што прави осмице аутомобилом, готов је. Оде дечко, лелујајући, у врелу летњу ноћ.
Баш када сам решила да приведем крају ноћно воајерисање, проломи се урлик љубави из младог мушког грла.
- Јеленааа, волим те, вришти млади љубавник.
Шири руке и подиже главу ка небу, а другар до њега, стишава ситуацију.
,,Тише, мајмуне!“
- Јеленааа, поново одзвања Јелин блок.
Већ је зора, а ја нисам ни почела да спавам. Пекар полако пакује свеже хлебове, у возило, за прву испоруку...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa