Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

Стоп за мобилне телефоне

Већ неколико година, од како су мобилни телефони почели масовно да се користе, донет је Закон да се за време управљања моторним возилом не користи мобилни телефон. Овај Закон, изгледа, још није дошао до многих возача. Законом није регулисано када се за време управљања возилом може користити мобилни телефон што значи да се не може никако користити.
У Шапцу за многе возаче овај Закон не важи. На пример, кад се из улице Лазе Лазаревића прелази на Трг ђачког батаљона, баш ту је и пешачки прелаз и оштра кривина под 90 степени – баш ту многи возачи возе и брзо и скоро сваки други у рукама држи мобилни телефон. Ова кривина и прелаз из једне у другу улицу нема саобраћајну предност. Срећа до сада се није ништа догодило али никада се не зна када ће се догодити а то значи без мобилног и опрез у саобраћају.
Овом приликом подсећам саобраћајне органе да чешће навраћају у овај део града, тим пре што се у близини налази и њихово одељење за издавање личних карти и пасоша, па је ту гужва и људи и возила свакодневно.
С.Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa