Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
УСПЕШНО И ОДГОВОРНО ПОСЛОВАЊЕ
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ РУКОВОДСТВА ЈКП „ВОДОВОД ШАБАЦ“

УСПЕШНО И ОДГОВОРНО ПОСЛОВАЊЕ

Година на истеку је била више него успешна за ЈКП „Водовод Шабац“, саопштено је на годишњој конференцији за штампу руководства овог предузећа у Градској кући.
Потврду ове тврдње изнео је и заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић који је нагласио да је Водовод успешно реализовао и спровео све планиране пројекте у овој години.
- Руководство шабачког Водовода успешно је реализовало и политику нашег града која има за циљ једнаке услове живота у граду и у сеоским подручјима. Новим моделом финансирања омогућили су да се наши суграђани прикључе на водоводну и канализациону мрежу по најповољнијим условима. Овакво пословање и домаћинско управљање ресурсима пример је како треба да се води Јавно предузеће – рекао је Костадиновић.
Према његовим речима, и шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици потврдио је да Водовод успешно ради имајући у виду функционисање Погона за пречишћавање отпадних вода које је недавно посетио.
Директорка ЈКП „Водовод Шабац“ Даниела Ловрин Гавриловић рекла је да је први и најважнији циљ испоштован у целости, а то је снабдевање Шапчана здравом и пијаћом водом.
- У време највеће жеге, Водовод је функционисао без икаквих проблема за разлику од многих градова у Србији. Поред овог циља, успели смо реализујемо и донацију КВФ банке у износу од 900.000 евра. Захваљујући овој донацији обновили смо комплетан возно–технички парк. Купили смо десет теретних возила, два багера, два камиона, и две цистерне. Сада смо у прилици да сами спроводимо радове и нема потребе да ангажујемо друга предузећа. У оквиру ове донације реконструисали смо Водоторањ и реконструисали и доградили црпну станицу „Металопластика“ – рекла је Ловрин Гавриловић.
Према њеним речима, успешним пословањем Водовода и уштедама које су остварене у овој години, омогућено је да за наредну годину буде издвојено 30 милиона динара у инфраструктурне радове.
- Следеће године изградња линије муља на Постројењу за пречишћавање отпадних вода. Шабац је један од свега три града који има функционално овакво постројење и које ради у пуном капацитету. Ова инвестиција је вредна 300 милиона динара и по 150 милиона ће обезбедити град и република – додала је Ловрин Гавриловић.
Руководилац сектора за одвођење и пречишћавање отпадних вода Рајко Шушић нагласио је да ће изградњом линије муља бити омогућене значајне уштеде.
- Том линијом бићемо у прилици да у великој мери остваримо уштеде, јер ћемо прерадом муља добити електричну енергију која ће бити искоришћена за рад овог постројења.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa