Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
Посебно по квалитету
Одржано 15. такмичење балетских студија Србије

Посебно по квалитету

У суботу, 3. децембра на великој сцени Шабачког позоришта одржано је 15. такмичење балетских студија Србије. Ранијих година такмичење се одржавало у Вршцу, Зрењанину, Пожаревцу, Чачку, Суботици, Ковину, Београду. Последње четири године одржава се у Шапцу. Балетско такмичење установило је Удружење балетских уметника Србије на предлог Центра за игру.
Полазници балетских студија и ученици балетских школа такмичили су се у старосним и такмичарским категоријама и играчким стиловима које признаје и подржава образовни систем у нашој земљи.
Трочлани жири је радио у следећем саставу: Габриела Теглаши, председник Удружења балетских уметника Војводине, Биљана Кнежевић, члан председништва Удружења балетских уметника Србије и Славица Штрљић, секретар Удружења балетских уметника Србије.
Овогодишње балетско такмичење, по оцени жирија се издвојило по квалитету захваљујући Љубиши Николићу, јер је извршио селекцију и упутио позив оним студијима која су имала запажене резултате. Такмичиле су се балерине из балетских студија и балетских школа и то: балетска школа Центра за игру Шабац, Центар за савремену уметничку игру Идеа и балетски центар Ане Пфлуг.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa