Инфо

1. фебруар 2018.1. феб 2018.
Blues свирка у Шапцу

Град добрих музичара

Протеклог викенда у шабачком клубу “Стелина”, одржана је блуес свирка где су наступали најпопуларнији блуес двојац на нашим просторима – Неша Златановић, блуес гитариста, оснивач групе Тексас Флад и Пера Јое један од најцењенијих свирача усне хармонике. Према речима председника Скупштине блуес јазз удружења, Драгана Петровића циљ оваквих догађаја у нашем граду, је ширење понуде места на којима поштоваоци овог звука могу да уживају.
- Сведоци смо тога да се овом жанру у нашем граду пажња посвећује само када се организује Јазз Блуес фестивал. Радимо на томе да то проширимо на клупску варијанту. До пре 4, 5 година у Шапцу нисмо имали ниједан рок клуб а сада имамо 5, 6. То је значајан помак, за разлику од периода када је била најезда новокомпоноване музике. Људи нису имали прилику да чују ништа друго. Сад се то мења. Ово није покушај да се дезавуише прича која постоји. У свим жанровима можемо чути квалитетан звук. Битно је пружање могућности и разноврсна понуда - истакао је Драган Петровић који већ 20 година води Јазз блуес фестивал у Шапцу и додао да се ситуација у нашем граду полако што се музичке сцене мења на боље.
Подсећања ради, у августу 2017. године Шапцани су имали прилику да чују сјајан концерт „Триа свети“. Након акустик блуес варијанте са Нешом из Тексас Флада, једним од најзначајнијих свирача блуза у Србији и Пером Јое који је обележио 3 деценије српског блуза, на пролеће ће се наставити са организовањем концерата овог жанра.
-Овакви догађаји стварају лепу културну слику о Шапцу. Радимо на серији концерата који ће се одржати у нашем граду. Уколико будемо имали подршку града, пријатеља који су нас пратили све ово време и људи који поштују то што радимо, очекујемо велики одзив. Трудићемо се да померимо јазз и блуес на лествици музичких жанрова - истакао је Драган Петровић.
Шабац је град у којем се десио један од првих наступа Тексас Флада. Према речима Неше Златановића, успомене које га везују за Шабац су неке од најлепших , а ту су између осталог и „ненормална пијанства“.
-Моја прва асоцијација на овај град је “Јазз Цаффе 015” па онда после тога “Ирисх пуб” и Нинџа. Јако смо се лепо дружили али када је моја каријара почела да се развија, свирао сам доста по иностранству тако да нисам имао прилику често да долазим овде. Ипак, увек је задовољство вратити се. Шабац је доста прогресивнији од осталих градова јер има много добрих музичара. Овде је постојао бенд који се звао „Ватрена Вода“, а њихов гитариста Бане, је један од најбољих свирача које сам ја чуо. Ово је град у којем има пуно људи који знају
шта треба да слушају - наводи Неша Златановић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa