Инфо

1. фебруар 2018.1. феб 2018.
Својом школом на титулу

Својом школом на титулу

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин недавно је изнео идеју о поновној организацији домаће Српске лиге клубова какве у том облику нема од 2007. године. Фактички бранилац титуле “Мачва” свесрдно подржава идеју и планира борбу са својом школом
Пре готово 11 година, тријумфом против Лознице у препуној хали “Зорка” боксери шабачке “Мачве” постали су шампиони Србије. Нико није слутио тог пролећа да ће уследити деценијска станка са екипним такмичењима и неколико неуспешних покушаја у различитим форматима. Како би се вратила популарност племенитој вештини и како би се афирмисали домаћи боксери, Ненад Боровчанин, први човек БСС наговестио је оснивање лиге сачињене само од домаћих клубова, а свесрдну подршку идеји дала је и шабачка “Мачва”.
- Свим срцем желимо да лига оживи и да ми практично бранимо титулу. Уколико нас Град подржи као што је увек чинио, не само да ћемо учествовати, него и наступити са амбицијом титуле. Наглашавам да ће нас искључиво представљати наши сениори, потекли из нашег клуба, нећемо доводити било кога за Лигу. Јоксимовић, Аличић, Мијаиловић, Станковић, Митровић, Полић, Цветковић, Драгићевић су наши адути ако лига стартује. Бокс се овде воли и ми желимо да га вратимо на велика врата – рекао је директор клуба Драган Петровић.
Док се чека расплет око идеје коју је изнео Боровчанин, “Мачва” се припрема на Старом Граду. Под руководством Слободана Митровића и Миладина Пејкића ради 20 боксера, а прво важно такмичење које следи је Појединачно првенство Србије у Јагодини (20–24. фебруара). Клуб ће, како сада ствари стоје, водити једног младог борца и четири сениора. Претходна сезона је била успешна, кажу у клубу, а освојено је осам злата, једно сребро и бронза на појединачним првенствима Војводине и Србије.
БК “Мачва” организује и бесплатну обуку свих дечака од 9 до 18 година. Тренинзи су сваког дана од 10 и 17 сати у сали на Старом граду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa