Инфо

8. фебруар 2018.8. феб 2018.
ДС ПРОСЛАВИЛА 28. РОЂЕНДАН

НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД БОРБЕ ЗА СРБИЈУ

Демократска странка (ДС) обележила је 3. фебруара 28 година од оснивања када је,1990. године, формирана као једна од првих странака по увођењу вишепартијског система у Србији.
Најпре као опозициона, а од 2000. године као странка која је партиципирала у власти, ДС је била учесница свих важних политичких и друштвених процеса у земљи. Предводила је акције опозиције које су довеле до пада режима Слободана Милошевића и дала првог демократски изабраног председника Владе др Зорана Ђинђића.
Према речима председника Градског одбора ДС Шабац Душана Костадиновића значај Демократске странке на политичкој сцени Србије, и поред свих злонамерних настојања садашњих политичких противника, не може се и не сме занемарити јер је неоспорна чињеница да се ниједна велика демократска промена у нашем друштву није десила без Демократске странке.
-Никада се ниједна позитивна политичка промена у Европи у последњих сто година, која је донела добро људима, није десила без политичких странака. Никада се ниједна позитивна политичка промена у Србији није десила без Демократске странке – истиче Костадиновић.
Из Демократске странке су поводом свог 28. рођендана упутили обећање грађанима да ни данас неће одустати од борбе за Србију, јер је ситуација у земљи, због накарадне напредњачке власти, поново лоша. Главна мисија демократа у наредном периоду биће, да на првом месту, ослободе земљу од страха, који је поново завладао, како би потом и цела Србија могла да се ослободи од Напредњачке власти.
Као светао пример да је то могуће учинити Костадиновић издваја управо Град Шабац, где је Демократска странка, захваљујући квалитетној политици и стручним људима које окупља, учествовала, и учествује, у вођењу Града и доношењу свих добрих одлука.
-Шабац је одувек био јако упориште Демократске странке. Демократска странка, са својим стручним људима, учествовала је у доношењу свих добрих одлука везаних за наш град – наглашава председник шабачких демократа, који овом приликом додаје: „Демократе у Шапцу имају снаге и знања да одбране демократију и сачувају град од напредњака“. Да је сигурно да ће, управо по узору на Шабац, Демократска странка поново бити стожер демократије у читавој земљи, без дилеме, истичу у Шабачком ДС.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa