Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
Тежина садашњег тренутка
Премијера представе “Хајка на вука”

Тежина садашњег тренутка

Савремена драма “Хајка на вука” премијерно је изведена на великој сцени Шабачког позоришта. Представа урађена према тексту Огњена Обрадовића, у режији Наташе Радуловић на реалан начин говори о социолошким проблемима данашњице. Бесконачно и бесмислено понављање ситуација услед опште обамрлости друштва и појединца основна је тема позоришног комада. Све више присутан феномен неделања и препуштања судбини сурово је приказан у овој драми. Дисфункционална породица која живи на рубу материјалне и духовне егзистенције из дана у дан безуспешно покушава да пронађе смисао и излаз из ситуације у којој се налази. Узрок и решење својих проблема главни ликови виде у људима који их окружују. Несвесни своје одговорности и да други не могу променити њихов живот улазе у зачарани круг оптуживања и самооптуживања. Очекују да ће сутра или можда прекосутра бити боље под условом да се све коцкице поклопе и креатор то дозволи. Док чекају боље сутра остају непомични у својој апатији, а живот пролази.
-У питању је тешка прича нашег доба која се бави садашњим тренутком и мислим да на један специфичан начин са доста наде говори о овом проблему. “Хајка на вука” је драма младог писца, која је прошле године била у ужем избору Стеријиног позорја и мени је велико задовољство што сам имала прилику да радим праизведбу овог текста - навела је редитељка Наташа Радуловић.
У премијерном извођењу подједнако су уживали љубитељи театра и надахнути глумци шабачког ансамбла који су за своје роле, награђени громогласним аплаузом.
– Мислим да је ово још једна у низу представа о којој публика треба да размисли. У каквом окружењу живимо, каквим смо апсурдима окружени и да смо сви на некој ивици. Ова представа слично “Рубишту” говори о ивици егзистенције, о ивици слободе и о томе да смо ми већ годинама на ивици – рекао је глумац Љубиша Баровић.
Прва реприза представе заказана је за 27. фебруар.

(Фотографије преузете са ФБ странице Шабачког позоришта)
М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa