Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
БАКИН ШПОРЕТ
ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА СЕЋАЊА ДРАГАНА МИЋИЋА

БАКИН ШПОРЕТ

У Великој сали Културног центра, испуњеној до последњег места, протеклог петка представљена је књига рецепата и корисних савета Бакин кувар аутора Драгана Мићића. О књизи су говорили академик Марко Тодоровић, мр Тамара Тодоровић, броматолог, издавач Ивица Радановић, рецензент Милован Ђенадић и аутор.
Ништа као мирис не буди сећања. Према ауторовим речима, у Бакином шпорету “има мириса и укуса прошлости и, наравно, здравља”.
- Централно место заузима шпорет на дрва, на коме су наше баке спремале оно што су имале у својим баштама, на тихој ватри, на којој су се јела крчкала.
“Ако је 20. био век лекова, онда ће 21. бити век хране као лека”, истакао је академик Марко Тодоровић и додао да нас “више од девет стотина рецепата у књизи враћају нашој традицији, због чега би требало да је има свака породица”.
- У исто време, ово је својеврстан еколошки буквар препун савета како се чувају намирнице. Најбољи кувар који је икада написан на српском језику је онај из 1940. године, што значи да смо чекали један људски век да се неко усуди да направи кувар какав Србија заслужује, нагласио је издавач Ивица Радановић.
Сви присутни су, након промоције, имали прилику да се увере у квалитет кухиње наших бака, са ђаконијама и напицима припремљеним по рецептима из књиге.

М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa