Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
Одлазак  практичара
IN MEMORIAM

Одлазак практичара

Ових дана Савез извиђача општине Шабац остао је без једног свог ветерана, са преко тридесет година извиђачког искуства, наставника практичне наставе у Техничкој школи – Владете Илића Џомбе.
Вест о изненадној и прераној смрти популарног Џомбе брзо се проширила до задњег извиђача. Доказ колико су га волели извиђачи, а највише најмлађи, сведочи на сахрани велки број присутних колега, пријатеља, цело његово одељење из Техничке школе, на десетине венаца и свежег цвећа, а било је највише извиђача.
Наставничко искуство у практичној настави Џомба је веома вешто уклапао у све извиђачке активности. Ниједна већа и сложена извиђачка активност није прошла без извиђачког практичара Џомбе. Он и супруга Смиља били су увек и свуда где су били извиђачи.
Извиђачи памте и памтиће Владету Илића по његовом ведром духу, човеку од акције и нарочито по практичним активностима, којих у извиђачима има доста.
Његов друг Пера Трајковић, на испраћају пред неколико стотина присутних, уз сузе, поручи му: “Владо, шабачки извиђачи ће ти бити вечно захвални за све што си чинио у организацији за њен успех, никада те нећемо заборавити. Прерано си отишао из наших редова и највише из своје породице, коју си највише волео. У нашим редовима дуго ће се осећати празнина без тебе. Хвала ти за све дане и ноћи које си проводио са нама на терену под шаторима, хвала ти у име најмлађих за сваки савет и добру реч. Без обзира на твој вечни одлазак – бићеш и остаћеш део наше организације.”
Вечна ти слава и хвала.
Савез извиђача Општине Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa