Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
ЦВЕЋЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ
НИКОЛАЈЕВА ШКОЛА

ЦВЕЋЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ

Протекле седмице у оквиру Николајевих дана ученици ОШ “Николај Велимировић” посетили су Градско зеленило, те су након тога у сарадњи са Комуналним предузећем организовали акцију сађења 200 садница цвећа, разних врста. Овом приликом уручена је захвалница за развијање еколошке свести код ученика и очувању животне средине Данијели Гаврић, Мастер аналитичару за заштиту животне средине.
- У предходним месецима покренули смо еко-радионице у циљу подизања еколошке свести деце од првог до четвртог разреда. Самим тим смо укључили Основне школе које су нам дале предлог да деца кроз стручну наставу имају активности везане за заштиту животне средине, очувања природе као и развијање свести о одговорности према природи - истакла је Данијела Гаврић и додала да осим што су посетили Градско зеленило, били су и у прихватилишту паса.
- Тамо су деца имала прилику да стекну одговорност власништва према напуштеним животињама, што је јако важно. У даљој сарадњи са учитељицама спровешћемо још доста акција које ћемо организовати и у школама и ван њих. Заиста нам је драго што су се учитељице укључиле у све ово и што заједно можемо да допринесемо томе да наша деца развијају и вештине и свест о животној средини која треба да буде чистија и здравија како бисмо имали бољи квалитет живота – навела је Данијела Гаврић и захвалила се на урученој захвалници.
Да овакве акције помажу у подизању знања о екологији код деце, доказ је изјава Анђеле Пузовић, ученице четвртог разреда која једва чека да се нешто слично поново организује.
- Једва чекам да се ово понови, јер осим што је забавно, изузетно је и корисно. Јако је битно бринути о заштити животне средине, а ми се трудимо да то радимо на начин који је уједно и занимљив. Драго ми је што дајемо велики допринос природи – истакла је Анђела Пузовић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa