Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
КАЈАКАШИ ПУТУЈУ У СЕГЕДИН

ПРОБА ЗА ЕВРОПСКО

На списку селектора Сибинкића шест чланова КК “Зорка”. Највиша очекивања од двојаца на 1.000 и 200 метара. Светски куп проба за Европско у Београду. Србију представља 22 такмичара
Европско првенство у нашој престоници почетком јуна је приоритет Кајакашког савеза Србије у овом тренутку, а наступ на Светском купу у Сегедину биће изванредан показатељ где су наши репрезентативци формом у односу на остатак светске елите. Иначе висока очекивања од Србије, додатно је “подигао” наступ на домаћој води, те у Београду сви наступају са највишим амбицијама чију тренутну основу у реалности ће дати Светски куп у Мађарској. Очекује се наступ свих најбољих постава света.
Шапчани, чланови овдашњег КК “Зорка” наступају у два двојца, два четверца и једном једноседу. Највећа очекивања имамо од шампиона света и олимпијског вицешампиона Миленка Зорића који у тандему са Марком Томићевићем јури још једно одличје на 1.000 метара. Поново заједно наступа и “опробан” тандем Небојша Грујић и Марко Новаковић (К2 200) и иако су однедавно поново у тренажном процесу, навика на медаље даје оптимизам и пред Сегедин. Још један олимпијац из Шапца Дејан Пајић наступиће у Мађарској и то у четврецу на 500 метара, заједно са Холпертом, Векићем и Торубаровим. Свој квартет имају и млади Бојан Милинковић и Михајло Суботић који ће бити конкуренција претходно поменутом у истој дисциплини, док ће “солирати” Драган Ханчовски у К1 – 1.000 метара.
Репрезентативци су од синоћ у Сегедину, а квалификације почињу већ овог јутра.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa