Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
фото: КК Зорка (ФБ)

фото: КК Зорка (ФБ)

КАЈАК: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

ЈУНИОРИ ШАМПИОНИ

У свеукупном пласману шабачка „Зорка“ вицешампион. Јуниори најбољи у држави, пионири, кадети и сениори у врху. Преостају једина два међународна такмичења ове сезоне
Кајак је потпуно девастиран ове године услед пандемије и сезона која је до фебруара изгледала као изузетно богата, свела се на међународном нивоу на свега два такмичења, а на домаћем је тек у септембру било услова за такмичење и то оно које, у уобичајеним околностима затвара сезону. Бачка Паланка је угостила најбоље кајакаше Србије на Првенству за све категорије. Шабачка ЗОРКА потврдила је место у врху и статус једног од два водећа клуба.
Јуниори овдашњег клуба су екипно најбољи у Србији. Шапчани су убедљиво тријумфоали у конкуренцији 27 клубова. Освојена 142,5 бодова значајно су их одвојили од најближих пратиоца „Таркета“ са 117 и БСК који је сакупио 106,5, потом следе: Војводина, Тисин цвет, Београд...



Близу титуле били су и кадети. До самог краја водили су борбу за шампионски пехар са домаћинима, али су ипак Паланчани били за нијансу бољи о освојили прво место. Титулу им је донело 140,5 бодова, а наш клуб је имао 133,5. Далеко иза остали су БСК (81), Војводина (79 бодова) и друге екипе.
Сениори Зорке су ове сезоне екипно трећи у Србији. Таркет је у овој категорији имао улогу апсолутног фаворита и успео је да је оправда, освојивши убедљиво прво место, готово 50 бодова испред новосадске Војводине.
У категорији пионира шабачки клуб је пети. Међу 27 клубова, једино код најмлађих Паланчани или Шапчани нису приграбили трон, већ је велико славље имао тим из Сенте „Тисин цвет“. Таркет је био други, потом следе Дунав и БСК.
Српски кајак на клупском нивоу већ дуго обележава борба два највећа клуба „Зорке“ и „Таркета“, који су годинама створили неку врсту вечитог кајакашког дербија. Значајане промене није било ни у овој 2020. те су клубови поново поделили прва два места, али је овај пут ТАРКЕТ освојио свеукупну титулу, док је ЗОРКА у Шабац понела звање вицешампиона уз спортске честитке великим ривалима и спортским пријатељима. Колико се ови клубови издвајају најсликовитије показују бројке, где другопласиране Шапчане и трећепласирани БСК Борчу на табели свеукупног пласмана раздваја пуних 106 бодова!

Међународна сезона
Пролеће и лето требало је да обележе изузетна кајакашка такмичења. Ово лето слутило је олимпијске квалификације, Олимпијске игре, Светски и Европски шампионат, најјача такмичења млађих категорија, Светске купове, а услед Ковида 19, све се свело на два такмичења, Олимпијске наде и Светски сениорски куп.
Олимпијске наде су највеће и најважније такмичење млађих категорија. Стартује у Сегедину 17. септембра. Шабачки јуниори, шампиони Србије биће окосница националног тима на овом такмичењу. На истом месту, само седам дана касније почиње Светски куп за сениоре који ће затворити ову тешку и „искидану“ сезону.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa