17. maj 2018.17. maj 2018.
KAJAKAŠI PUTUJU U SEGEDIN

PROBA ZA EVROPSKO

Na spisku selektora Sibinkića šest članova KK “Zorka”. Najviša očekivanja od dvojaca na 1.000 i 200 metara. Svetski kup proba za Evropsko u Beogradu. Srbiju predstavlja 22 takmičara
Evropsko prvenstvo u našoj prestonici početkom juna je prioritet Kajakaškog saveza Srbije u ovom trenutku, a nastup na Svetskom kupu u Segedinu biće izvanredan pokazatelj gde su naši reprezentativci formom u odnosu na ostatak svetske elite. Inače visoka očekivanja od Srbije, dodatno je “podigao” nastup na domaćoj vodi, te u Beogradu svi nastupaju sa najvišim ambicijama čiju trenutnu osnovu u realnosti će dati Svetski kup u Mađarskoj. Očekuje se nastup svih najboljih postava sveta.
Šapčani, članovi ovdašnjeg KK “Zorka” nastupaju u dva dvojca, dva četverca i jednom jednosedu. Najveća očekivanja imamo od šampiona sveta i olimpijskog vicešampiona Milenka Zorića koji u tandemu sa Markom Tomićevićem juri još jedno odličje na 1.000 metara. Ponovo zajedno nastupa i “oproban” tandem Nebojša Grujić i Marko Novaković (K2 200) i iako su odnedavno ponovo u trenažnom procesu, navika na medalje daje optimizam i pred Segedin. Još jedan olimpijac iz Šapca Dejan Pajić nastupiće u Mađarskoj i to u četvrecu na 500 metara, zajedno sa Holpertom, Vekićem i Torubarovim. Svoj kvartet imaju i mladi Bojan Milinković i Mihajlo Subotić koji će biti konkurencija prethodno pomenutom u istoj disciplini, dok će “solirati” Dragan Hančovski u K1 – 1.000 metara.
Reprezentativci su od sinoć u Segedinu, a kvalifikacije počinju već ovog jutra.

D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa