Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
СТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ЛОКАЛНОГ
САВЕТА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

СТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Седница Локалног савета за запошљавање града Шапца, којој су присуствовали чланови Локалног савета за запошљавање Бијељине, одржана је у понедељак у Градској кући. Циљ посете је упознавање са праксом шабачког Савета који је препознат као пример добре праксе у региону.
Суштина свог нашег деловања јесте синергија у сарадњи између образовних институција и представника Локалне заједница, Завода за запошљавање и наравно представника привреде. Треба да дођемо до сазнања које су то потребе за одређеном квалификованом радном снагом и на који начин можемо утицати преко образовних институција да се та радна снага образује. Крајњи циљ је смањење незапослености и додатно запошљавање – истакао је Дејан Савић, начелник Одељења за Привреду града Бијељина.
Да град Шабац има много тога да понуди, добру сарадњу са Бијељином али и жељу да створи што више радних места мишљења је председник Скупштине Шапца Немања Пајић.
- Изузетно ми је драго што можемо да угостимо наше госте из Бијељине. Напомињем да са Бијељином имамо изузетну сарадњу и ово је једно од поља деловања. Драго ми је што смо овде представљени као пример добре праксе. Јако је добро разменити искуства. Наравно, видите да се Бијељина јако добро развила у претходном периоду и увек имамо шта једно другима да кажемо по питању нових радних места, запошљавања, довођења нових инвеститора, што и јесте наш превасходни посао – истакао је Пајић и подсетио да ово није прва посета овог типа.
- Видели смо да је и НАЛЕД био заједно са нама био домаћин девет градова из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, заједно са њиховим ресорним Министарством, где смо такође причали о томе шта се то добро ради у Шапцу. Ту смо да размењујемо искуства и урадимо оно што је најбоље, а то су првенствено побољшавање Привредног амбијента у граду Шапцу и стварања што више радних места – подсећа Пајић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa