Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА У
ЦРНОЈ БАРИ 22-24. ЈУН 2018.

Допринос књижевности

Међународни скуп посвећен доприносу историчара Милоша С. Милојевића, рођеног у Црној Бари 1840. године, домаћој књижевности, биће одржан, први пут у овом селу од 22 до 24 јуна ове године.
У истоименом Удружењу истичу да се често заборављају и други Милошеви доприноси (осим историјских) и зато они настоје да овог, како истиче председник Удружења Новица Крезић, српског великана поставе на заслужено место.
Првог дана (петак 22. јун) планирана је промоција књиге “Песме и обичаји укупног народа српског”, Милоша С. Милојевића у просторијама Удружења жена “Црнобарке” од 20. часова.
У суботу (23. јун) од 10 часова је научни скуп, под називом “Допринос Милоша С. Милојевића књижевности”, а биће одржан у Дому културе у Црној Бари. У поподневним часовима планиран је турнир у малом фудбалу на игралишту Фудбалског клуба “Хајдук Станко” у Црној Бари. Овог дана следи туристички обилазак села од 15 часова и концерт домаћег КУД “Јелица” у црквеној порти.
Завршног дана ове манифестације од девет часова, предвиђен је помен Милошу С. Милојевићу и предавање о историјату црнобарске цркве. Затварање манифестације предвиђено је за 11 часова.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa