Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Увођење примарне сепарације комуналног отпада
ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Увођење примарне сепарације комуналног отпада

Општину Богатић, прошле среде, посетили су представници Министарства заштите животне средине. Централна тема радног састанка руководства општине Богатић и Јавно комуналног предузећа са гостима из министарства је имплементација плана за увођење примарне сепарације комуналног отпада у општини Богатић.
Општина Богатић ће кроз реализацију пројекта који ће бити финансиран кроз програм ИПА 2017 добити инвестицију у вредности од 222.000 евра, уз учешће локалне самоуправе у суфинансирању од 15%. Предвиђена је набавка троосовинског возила за сакупљање и превоз отпада, капацитета 20 кубика, са механизмом за пресовање отпада и могућношћу за прихватање канти и контејнера, као и 1.849 канти од 240 литара и 44 пластична контејнера. Општина Богатић је уврштена у овај програм и до краја текуће године се очекује завршетак целокупног поступка.
-На овај начин ће се несумњиво олакшати функционисање Јавно комуналног предузећа и додатно унапредити рад, али ће се и створити технички услови за проширење услуге одношења отпада у још неколико месних заједница на територији наше општине, што је од примарног значаја за грађане у овом тренутку- наводе званичници богатинскеопштине.
Такође, у плану је нов пројекат у коме ће општина Богатић узети учешће, а који ће се односити на одвајање зеленог отпада (компостирање). Кроз пројекат би се обезбедила неопходна опрема за практичну реализацију, а обухватао би набавку возила за транспорт, колске ваге, трактора са наменским прикључком (таруп и превртач), затим опреме (вреће за индивидуално раздвајање зеленог отпада у домаћинствима) и слично.
Све наведене инвестиције и планиране активности имају своју економску и еколошку оправданост и служе заштити општег интереса.
ФБ страница: Председник општине Богатић-Милан Дамњановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa