Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
ЗАВРШЕН ШТРАЈК У ПРОСВЕТИ

БИЋЕ СВЕ БРЗО НАДОКНАЂЕНО

Након два месеца скраћења часова од 1. априла настава у средњим и основним школама у Србији нормализована. Умањене плате биће надокнађене када се надокнаде часови
Од прошлог петка часови у свим школама поново трају 45 минута. Наиме, незадовољни синдикати радника запослених у просвети и представници Владе, напокон су потписали споразум који је условио прекид више од два месеца дугог штрајка.
Према постигнутом договору, плате просветних радника у првом кварталу ове године требало би да буду увећане за више од планираних 2,95 одсто, а за целу годину 7,2 процента. Повећање плате биће прецизније дефинисано анексима Споразума од 20. до 30 априла и од 20. до 31. октобра ове године.
Споразумом су планиране и измене и допуне посебног и колективног уговора, као и измене Закона о основама система образовања и васпитања, које би на скупштинском дневном реду требале да буду у јуну.
Што се тиче надокнаде пропуштеног градива и остварења једног од основних услова да се просветарима надомести умањени део фебруарске зараде, из министарства је основним и средњим школама у Србији, почетком ове недеље прослеђен план. Он би требало да се реализује по хитном поступку, већ до 15., 16., априла, када следе нови платни обрачуни.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa