Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
ШАБАЧКА БОЛНИЦА

Урађена лапароскопска хистеректомија

Још једна минимално инвазивна операција обављена је у понедељак у Општој болници „Лаза К. Лазаревић“. Овога пута урађена је лапароскопска хистеректомија и то први пут у шабачкој установи. Захват је са тимом шабачких лекара обавио др Петар Радловић из Института за онкологију и радиологију Србије, један од најбољих гинеколошких онколога у нашој земљи.
-Ово је први пут да се на нашем одељењу ради овако компликована операција- минимално инвазивна лапароскопска хистерктомија. Урађена је операција вађења материце са јајницима и јајоводима. Те операције су се до сада радиле класично, отвара се стомак и после такве операције пацијенткиња је остајала у болници седам, осам дана у најбољем случају. Код овакве минимално инвазивне методе пацијент на одељењу остаје знатно краће. Болница такође има користи јер су трошкови интервенције доста смањени, навео је начелник одељења гинекологије др Драган Милошевић.
Др Радловић је дугогодишњи консултант шабачке болнице. Његов долазак још је једна у низу посета стручњака из Београда која има за циљ увођење нових процедура у Општу болницу Шабац.
-Лапараскопска хистеректомија се први пут уводи у шабачку болницу и убудуће ће се овде радити рутински. Пре неколико дана урађена је видео-асистирана тороскопија, а за неколико дана ће се поново радити лапароскопска оепрација дебелог црева. Улажемо велике напоре да уведемо нове процедуре и тежимо томе да будемо лидери у пружању здравствених услуга у овом делу Србије и да наши здравствени осигураници имају најбољу могућу услугу, навео је помоћник директора Опште болнице др Владимир Петровић.
Операцију карцинома дебелог црева у петак ће са шабачким лекарима урадити др Миљан Ћеранић. Биће то друга таква операција ове године у шабачкој установи.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa