Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
Празници и хуманост
СПОРТСКО-ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ

Празници и хуманост

Ближе се празници, а уз сва обележија посебних дана, потка свега мора бити хуманост, човекољубље, брига за оне којима је помоћ неопходна. Хуманитарна организација „Срби за Србе“ шабачки огранак припремио је током децембра и јануара неколико спортско-хуманитарних акција где ће прикупљати средства за социјално угрожене породице, промовисати дружење, заједништво и алтруизам као врхунске вредности. Шабачки огранак ће бити део Божићне акције коју организује комплетна организација, а у плану су већ традиционалне акције „Билијар из блока“, „Пикадо из блока“ и „ПЕС из блока“.
-Трудимо се да анимирамо људе различитим акцијама, али не би било успеха да немамо велику помоћ наших суграђана, пријатеља и то је нешто на шта смо сви поносни када се заврши акција. Ниједном се није догодило да имамо осећај како није успела идеја, да будемо разочарани, а често су и наше наде биле премашене. У септембру смо организовали „Тројку из блка“ у Шапцу, такмичење у шутирању тројки на Тргу и ту укупно прикупили, од учесника и донатора 213.470 динара. Средствима са такмичења овог типа и уз помоћ колега из Котора недавно смо обезбедили ПВЦ столарију и комплетан материјал за кров породици Лукић из Горње Румске. Бар мало смо улепшали дане петочланој породици и десетогодишњем Марку који се бори са тешком болешћу (обољење познато као „дете лептир“). Велико хвала свима који су помогли, помажу, износ је неважан за речи хвале, јер је сваки велики. Ван акција могу сви помоћи смс поруком на 7763, прилогом у неку од 14 донаторских кутија, а све информације доступне су на нашој фб страници и званичном сајту – истакао је Бранислав Божиновић из шабачког огранка СЗС.
„Срби за Србе“ постоје од 2003. Године, а за деценију и по рада прикупили су 3 милиона евра помоћи, а према подацима са сајта, помогли су више од 2.300 социјално угрожених породица. Организација је и носилац четири ордена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa