Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
Тело растргли пси
ТРАГЕДИЈА НА ЧАВИЋУ

Тело растргли пси

Обдукција је показала да смрт педесетшестогодишњег Драга Пауновића није била насилна. Тело човека јесу растргли пси, али је питање да ли су покушали да му помогну или су били гладни па су реаговали када су осетили крв
Прошлог петка у улици Арчибалда Рајса на Чавићу у дворишту породичне куће пронађено је тело власника са тешким повредама. Човек практично није имао главу. Комшије које су га пронашле одмах су позвале полицију, а медији који су први стигли на лице места пренели су да су човека обезглавили “бесни стафорди”.
Обдукција је показала да смрт педесетшестогодишњег Драга Пауновића није била насилна. Тело човека јесу растргли пси, али је питање да ли су покушали да му помогну или су били гладни па су реаговали када су осетили крв.
Комшије кажу да је Пауновић био веома болестан и да се тешко кретао. После развода је живео сам, а пси су му правили друштво. Комшије су тело у пиџами пронашли између два аута, када су дошли да провере зашто још није узео хлеб који су му оставили на вратима. Претпоставља се да је човек пао и да су пси тада реаговали.
-Пси су били стално уз њега, улазили у кућу, спавали испред радионице. Лакше нам је да верујемо да су хтели да му помогну и извуку пошто је био скоро заглављен између два аута, каже један од најближих Пауновићевих комшија.
Прве информације су биле да полиција не сме да уђе у двориште због пуштеним америчких стафорда. Међутим, у двориште нико није улазио јер су се чекали форензичари из Београда. Поред тога, један пас јесте расе стафорд, док је други мешанац.
-Поправљао је моторе и аутомобиле, двориште му је пуно старих аута. Помагао је свима, коме год треба нешто да се среди око аута, нека ситнија поправка, он код Пауна, стварно штета да овако заврши. Свима је ваљао, само себи није, наводи један од комшија.
Несрећа човека који је био болестан и живео је сам “узнемирила је духове” на друштвеним мрежама. Док су једни одмах почели да заступају став да све стафорде треба побити, љубитељи животиња су стали у одбрану паса. Такође, било је и оних који су тврдили да га је убио пар наркомана.
Рајко Јанчикић, дресер који годинама ради са псима верује да су пси покушали да помере тело и да је тако дошло до скрнављења.
-Неке њихове условно речено несвесне радње су доводиле и до случајне реанимације. Нема шансе да су га доживели као плен, јер пси власника доживљавају као вођу чопора. Било је примера и да пси осете напад епилепсије код власника, као и земљотрес, па се на сваки начин труде да га алармирају, нарочито ако власник спава. Можда је и тај мученик за њих само спавао, па су невешто покушали, да га пробуде или да га помере, каже Јанчикић.
Тачне околности овог трагичног догађаја знаће се ових дана када коначан извештај и закључак обдукције буду достављени Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa