Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
ПРЕДСТАВНИЦИ ШАПЦА НА КРФУ

Обнављање старих и успостављање нових веза

На позив градоначелника Крфа Костаса Николозуса представници града Шапца присуствовали су централној прослави 155 година уједињења Јонских острва са матицом Грчком.
Поред свечане седнице у Скупштини града Крфа, представници Шапца обишли су и Српску кућу и острво Видо где су се поклонили сенима наших предака чији је дух и присуство у време Великог рата и даље видно у овом делу Грчке и после 100 година. Уз присуство на свечаном дефилеу, заједничкој радној вечери и прослави у Крфској тврђави наша делегација имала је и низ одвојених састанака са градоначелником Крфа, представницима нашег народа и цркве на овом острву, као и представницима Привредне коморе Крфа.
-На Крфу, острву које сваки Србин треба да посети, да би се сетили која је цена слободе, подсетили дуга према прецима и обавезе према потомцима, обновили смо и старо побратимство између Прњавора и Агеос Матеоса, упознали се са начином функционисања кампа за нашу децу и разговарали о сарадњи са представницима Привредне коморе Крфа. О слободи и њеној неопходност и за живот и постојање причали смо са градоначелником Крфа и великим пријатељем Срба господином Костасом Николозусом, рекао је за наш лист шеф делегације Града Шапца, члан градског већа Божидар Катић.
Први кораци ка успостављању ближе сарадње биће посете нашег фолклора из Мачванског Прњавора Крфу крајем лета и долазак њихових вршњака из Агеос Матеоса у Шабац у новембру.
Поред члана градског већа Божидара Катића у нашој делегацији били су и одборник у Скупштини града Милутин Јекић, председник МЗ Мачвански Прњавор Живорад Васић и Миленко Срдановић из овог места.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa