Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
ШАБАЦ ИНСИРИШЕ ДРУГЕ
ВАТЕРПОЛО: НЕМАЊА АНДРИЋ, ТРЕНЕР ВК „ШАБАЦ“

ШАБАЦ ИНСИРИШЕ ДРУГЕ

Овдашњи ватерполо клуб није само резултатски успешан, већ и истински велики клуб. Играчка каријеру Андрић окончао наступајући за Шабац. Млад тим спреман да нападом узврати на напад. Европа показатељ напретка. Припреме са најбољима на континенту
Немања Андрић јесте нови тренер Ватерполо клуба ШАБАЦ, али он у овдашњи клуб није дошао, он се Шапцу вратио, а опет тек сада се упознаје са условима за рад и функционисање. Овај „чвор“ лако се да размрсити.
- ШАБАЦ је последња екипа за коју сам наступао као играч, те многе од људи у клубу познајем дуго. То су оне године када смо играли ван матичног града. Данас смо домаћини на сјајном спортском објекту са одличним условима. Сходно томе на базену као и у клубу се осећам као код куће – започиње НЕМАЊА АНДРИЋ причу за „Глас Подриња“.
Хронолошки осврт контакта руководства клуба и садашњег тренера почетке има у претходном лету.
- Већ неко време сам у контакту са управом клуба, а ове сезоне смо се и договорили. Када кроз разговор закључите да слично размишљате, да се правци развоја и напретка екипе поклапају, онда осетите да ћете заиста имати подршку, а то је предуслов за успех.
У досадашњој тренерској каријери много сте радили са младима, свих узраста и данас се то истиче као квалитет. Водили сте млађе категорије „Радничког“, „Спартака“ и били селектор репрезентације до 15 година.
- Можда звучи сурово, али клуб је фабрика, а тренери машине. Рад са децом и младим играчима је у много чему специфичан. Они одрастају пред вашим очима. Био сам у њиховим годинама и знам какви су све проблеми и размишљања, те је неопходно, уз тактички приступ, поклањањем пажње свакоме омогућити да учи, кроз понављања, а опет створити тимски дух и учинити да они усвоје суштину у којој је тим увек изнад појединца.
Састав сачињен од седам или осам играча рођених у овом веку и других искуснијих, али не и играча у позним играчким годинама, носиће капице освајача дупле круне. Хоће ли ово бити психолошки тежа сезона у односну на претходну?
- Хоће, али не нужно. Хоће, због тога што је прошла сезона била резултатски одлична. Оно што ће ове сезоне бити предност јесте подмлађен састав са искуснијим играчима. Свакако овакав састав представља спој доброг ритма и доношења правих одлука.
Клуб је у овом тренутку на месту где желе сви да буду. Циљ је и других да могу целе године, сваки дан, у својим просторијама, да гледају пехаре намењене победнику лиге и купа.
-Клуб постаје велики оног момента када почне да инспирише друге. Један од најбољих показатеља да је ШАБАЦ постао велики је што сада ми код других будимо жељу да нас победе, надмаше, да нам одузму трон. Између осталог, захваљујући успесима Шапца, друге екипе улажу више ове сезоне, враћају играче из иностранства, а то је одлично за наш клупски ватерполо. УЗ Партизан и Војводину са великом базом играча, сада имамо још јачу Звезду, са Милановићем, Рађеном, Нови Београд где су Шапић и Вујасиновић, Раднички са неколико нових, одличних играча, где сви претендују освајању домаћих трофеја. Још један доказ величине клуба је једна од најбројнијих школа ватерпола у Србији, где родитељи препознају значај овог спорта за развој детета и истовремено осећају добар рад и стабилне темеље на којима је клуб заснован.
Када резултатски заслужите све, онда сте у „дефанзиви“, браните освојено, а други су нападачи?
- Биће много неизвесних утакмица. Нападом ћемо бранити до сада освојено.
После деценије и по ШАБАЦ поново игра у Европи, сада у квалификацијама за Лигу шампиона. Шта је реално очекивати на европском нивоу?
-Европа ће нам показати где смо у овом тренутку и важно је да прихватимо смернице тог искуства у даљем раду. Ко прати ватерполо зна да наши тимови у Лиги шампиона, претходне две године нису освојили ни бод! Посматрано тако, сваки бод је напредак, али то свакако неће бити наш примарни циљ. Реално је и томе треба да тежимо, да играмо добро, храбро се супроставимо свима и да од првог пливања за лопту покажемо дух који ће код противника изазвати респект. Наравно, бит спорта је надметање и победа, те немамо намеру да било коме унапред честитамо.
Осим квалификација, европски изазови Шапчане очекују и у другом делу припрема.
-У плану је спаринговање са Југом из Дубровника, Младости из Загреба и Солноком из Мађарске. То су тимови из самог врха европског и светског ватерпола. Желимо да се меримо са најбољима, како би искористили што више својих потенцијала
О атмосфери на Градском баезну већ се говори широм региона.
-Клуб је развио сјајан коцепт где су играчи, стручни штаб, управа и навијачи једна породица. Шапчани клубу дају максималну подршку и заиста представљају играча више на домаћем терену. Нико до сада није имао лако гостовање у Шапцу. Надам се да ће се о феноменалној атмосфери на Шабачком базену ове године причати и у Европи
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa