Инфо

Берза

  • aero 910 ▲ 7,57%
  • fint 614 ▼ -2,54%
  • kmbn 2.155 ▲ 0,23%
  • mtlc 1.899 ▼ -0,05%
  • niis 543 ▲ 0,37%
  • tgas 13.000 ⚫ 0,00%
  • unfz 9.000 ⚫ 0,00%
(1. август 2019.)
ПОВЕЗИВАЊЕ ЦЕНТРА ГРАДА СА ТВРЂАВОМ

Савска авенија готова на јесен

Радови коштају 110 милиона динара. Рок за завршетак радова је крај новембра, а до Вашара ће бити завршен највећи део радова да би грађани могли да уживају у овом простору и у Вашару
Савска авенија готова на јесен
На простору Старог града у току је изградња Савске авеније, уређене пешачке површине која ће повезати центар града и Тврђаву. Савска авенија је уједно и први корак у реализацији Савапарка јер је део овог будућег зеленог комплекса уз Саву.
Приликом посете радовим, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да су радови на пројекту Савапарк најважнији радови.
- Ово је потпуно другачији приступ једног града на реци од оног на шта смо ми навикли да имамо. Најатрактивнија зона у нашем граду је опредељена на корист свим грађанима и користиће се за спорт, културу, рекреацију. Захваљујем се свим грађанима који су учествовали у заједничком пројектовању једног оваквог важног пројекта као што је Савапарк и ово је прва фаза у којој ће бити урађен прилаз и повезивање центра града са Тврђавом. Радови коштају 110 милиона динара. Рок за завршетак радова је крај новембра, а до Вашара ће бити завршен највећи део радова да би грађани могли да уживају у овом простору и у Вашару. Паралелно са овим се завшавају пројекти неопходни за наставак радова на Савапарку, а то су канал 1 и канал 2 и језеро. То је оно што ће помоћи да овај простор добије пун сјај, зеленило и различите водене токове и површине, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Архитекта Ксенија Лукић најавила је да ће Савска авенија садржати нове модерне клупе, пешачке и бициклистичке стазе као и ново дечје игралиште.
- Као што је најављено почели су радови на уређењу Савске авеније. То је први и најважнији корак у почетку реализације Савапарка као огромног будућег зеленог комплекса нашег града. Овај пројекат ће трајати неколико месеци и треба да повеже центар града са Шабачком тврђавом тако што ћемо имати низ пешачких прилаза, бициклистичких стаза, зелених уређених површина, потпуно нов мобилијар и дечје игралиште. Ово је прва зона приступа у Савапарк, рекла је Ксенија Лукић.

Најновији број

9. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa