Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
Савска авенија готова на јесен
ПОВЕЗИВАЊЕ ЦЕНТРА ГРАДА СА ТВРЂАВОМ

Савска авенија готова на јесен

Радови коштају 110 милиона динара. Рок за завршетак радова је крај новембра, а до Вашара ће бити завршен највећи део радова да би грађани могли да уживају у овом простору и у Вашару
На простору Старог града у току је изградња Савске авеније, уређене пешачке површине која ће повезати центар града и Тврђаву. Савска авенија је уједно и први корак у реализацији Савапарка јер је део овог будућег зеленог комплекса уз Саву.
Приликом посете радовим, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да су радови на пројекту Савапарк најважнији радови.
- Ово је потпуно другачији приступ једног града на реци од оног на шта смо ми навикли да имамо. Најатрактивнија зона у нашем граду је опредељена на корист свим грађанима и користиће се за спорт, културу, рекреацију. Захваљујем се свим грађанима који су учествовали у заједничком пројектовању једног оваквог важног пројекта као што је Савапарк и ово је прва фаза у којој ће бити урађен прилаз и повезивање центра града са Тврђавом. Радови коштају 110 милиона динара. Рок за завршетак радова је крај новембра, а до Вашара ће бити завршен највећи део радова да би грађани могли да уживају у овом простору и у Вашару. Паралелно са овим се завшавају пројекти неопходни за наставак радова на Савапарку, а то су канал 1 и канал 2 и језеро. То је оно што ће помоћи да овај простор добије пун сјај, зеленило и различите водене токове и површине, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Архитекта Ксенија Лукић најавила је да ће Савска авенија садржати нове модерне клупе, пешачке и бициклистичке стазе као и ново дечје игралиште.
- Као што је најављено почели су радови на уређењу Савске авеније. То је први и најважнији корак у почетку реализације Савапарка као огромног будућег зеленог комплекса нашег града. Овај пројекат ће трајати неколико месеци и треба да повеже центар града са Шабачком тврђавом тако што ћемо имати низ пешачких прилаза, бициклистичких стаза, зелених уређених површина, потпуно нов мобилијар и дечје игралиште. Ово је прва зона приступа у Савапарк, рекла је Ксенија Лукић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa