Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
СНС не жели сарадњу
ГЛАС ПОДРИЊА ЈОШ ЈЕДНОМ ПРОЗВАН НА ПРОТЕСТУ ОПОЗИЦИЈЕ У ШАПЦУ

СНС не жели сарадњу

Оно што је апсолутно нејасно је чињеница да локални функционери СНС-а избегавају новинаре и реакције које им нису по вољи, без обзира што се председник Србије и СНС-а константно хвали како не бежи ни од једног новинара, нити медијске куће и на сва питања одговара
На једном од протестних окупљања присталица Српске напредне странке против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, члан Покрета социјалиста Зоран Здравковић прозвао је и “Глас Подриња”, како у нашим новинама нема места за шабачке опозиционе странке.
У више наврата са страница ових новина смо упозоравали на понашање руководства Српске напредне странке у нашем граду према редакцији “Гласа Подриња”. Небројано пута смо покушавали што званичним, што незваничним путем да добијемо одговоре од шабачких напредњака, нисмо успели. Слали смо позиве за разговор за наше новине, нисмо чак ни одговор добили. Тражили саговорнике, никада их добили нисмо. Сврха новина није само да објављујемо саопштења у којима нема никаквих информација, него да, понекад, зарад информисања грађана Шапца добијемо и неку изјаву страначких првака СНС у Шапцу. Са појединим опозиционим партијама, на пример са Социјалистичком партијом Србије, имамо нормалну сарадњу и када год смо их позвали, радо су нам се одазвали. Напредњаци са нашим новинарима не желе да комуницирају, изузев ако то њима није у интересу. Велики је “Глас Подриња” да би био мегафон СНС.
Слично је и са републичким органима и установама у нашем граду и на чијем се челу налазе кадрови СНС. Болница нас зове само када је њој то у интересу. Не дај Боже да поставимо питање како то да је др Слободан Поповић и даље у в.д. статусу, иако по слову закона то није могуће, или да питамо зашто пацијенти у болници немају јастучнице. Шабачка болница не жели да нам омогући саговорника када затражимо поводом Светског дана борбе против тубекулозе. Зато, без великих проблема добијемо информације из Министарства здравља, на пример.
Пример Катастра је још занимљивији. Хтели смо да напишемо похвалили текст о раду ове установе, али нам је саговорник - отказан. Са Националном службом за запошљавање је била идеја да објављујемо, бесплатно, конкурсе и огласе за посао, нисмо могли. И тако у недоглед.
Какав је однос СНС у Шапцу према нама говори и податак да нас нису звали ни када је Зорана Михајловић недавно била у Мајуру где је најавила почетак изградње брзе саобраћајнице Шабац - Лозница.
Оно што је апсолутно нејасно је чињеница да локални функционери СНС избегавају новинаре и редакције које им нису по вољи, без обзира што се председник Србије и СНС константно хвали како не бежи ни од једног новинара, нити медијске куће и на сва питања одговара. Подела на “наше” и “њихове” никоме није добро донела. Сви политичари ће једном отићи, а медији ће остати. О томе говори и то да “Глас Подриња” ове године обележава 75 година постојања.
Е. Г. П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa