Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Ослобођење Шапца за Marcella
ДЕВЕТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Ослобођење Шапца за Marcella

Победе у осталим тркама остварили Achilles, It s my time, Maksimilijan lp, Azzaro и Salah al din. Узбуђења остају да се памте и препричавају. Шабачки хиподром одржао традицију врхунског домаћина и завршног дана овогодишње сезоне у којој је према речима Александра Драгојевића, директора хиподрома у девет тркачких дана учествовало више од 500 брзих коња
Укупно је протекле недеље на хиподрому у Шапцу одржано шест галопских трка. Најважнија је била четврта по реду, под називом “Трка Ослобођење Шапца”, категорије листед за трогоде и старије коње на 2.400 метара. Победио је Marcell са Шашићем у седлу, власништво Дајане Цвијетиновић у тренингу код Бојана Шендековића.
Друго место освојио је Kirgiz кога је јахао Перовић, а треће Border war са Милојевићем.
У првој трци овог дана Меморијал Миодраг Баћановић-Мика, категорије четири за двогоде коње без победе и пласмана први на циљ је стигао Achilles са Перовићем у седлу. Други је био Wild West са Вујковићем, а трећа The end коју је јахао Милојевић.
Ништа мање узбуђења није било ни у другој трци овог дана Агропапук куп, хандикап један за трогоде и старије коње. Победила је It s my time у чијем седлу је био Љубомировић. Други је стигао Chantilly са Конкољем, а треће место је освојио Destyno са Перовићем.
Fish Corp 2000 Feed је био назив треће трке овог завршног дана сезоне у Шапцу, категорије хандикап четири за трогоде и старије коње на 1.200 метара. Овог пута први кроз циљ је прошао Maksimilijan lp, носећи у седлу Шашића. Други је био Fireman sam са Николићем, а трећи Jerry beast са Перовићем.
Пету трку, Меморијал Мићка Костића, категорије један за коње старости две године на стази од 1.700 метара, обележила је победа Azara са Вујковићем у седлу. Други је био Kameni Beely са Милојевићем, а трећи Rambo Trlić у чијем је седлу био Перовић.
Завршна трка овог, последњег тркачког дана овогодишње сезоне галопских трка на хиподрому у Шапцу, била је Меморијал Момчило Мија Недић, хандикап три за трогоде и старије коње на 1.700 метара. Победио је Salah Al din у чијем седлу је био Перовић. Друго место освојила је Fast Endless са Лазаревићем, а треће Tina Sur у чијем седлу је био Мешетовић.
- Током девет тркачких дана имали смо 60 трка у којима је учествовало више од 500 брзих коња. Трудили смо се да испоштујемо све захтеве и мислим да смо у томе успели. Основно обележје овогодишње сезоне јесте нова баријера на стази, чиме је знатно поправљена безбедност коња. Увек је највише помагала градска управа са својом Туристичком организацијом. Мислим да смо успешно организовали низ пропратних манифестација, а све то је гледало преко 40.000 наших верних посетилаца, који су верујем били задовољни.
Најављујем прве трке овде у наредној години традиционално првог јануара, а почетак нове сезоне 2020 за Ускрс, каже Александар-Саша Драгојевић, алфа и омега хиподрома у Шапцу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa